• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Triput je proturio loptu kroz noge Vidiću i NIKAD nije zaigrao za Junajted!

Autor Milutin Vujičić

Priča o najtalentovanijem igraču koga su vidjeli u akademiji Mančester junajteda u posljednjih deset godina - i baš ništa nije uspio da napravi od svoje karijere.

 Ravel Morison - nikad ostvareni talenat Mančester junajteda Izvor: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Legendarni engleski fudbaler Vejn Runi, sada član Derbija, otkrio je u kolumni za "Tajms" interesantan i neuobičajen detalj sa treninga Mančester junajteda.

Naime, jedan njegov saigrač uspio je da čak tri puta u toku istog treninga prevari Nemanju Vidića, možda i najboljeg defanzivca koga su "crveni đavoli" imali u ovom vijeku. Tri puta je taj fudbaler "provukao" loptu Vidiću kroz noge, ali ako ste mislili da je to Ronaldo, Nani, Berbatov... Griješite!

Možda će vas zanimati

Fudbaler o kome je Vejn Runi govorio je Ravel Morison - vezista koji nije stigao ni da debituje za Mančester junajted u Premijer ligi, bilježeći tek tri nastupa u Liga kupu.

Momak iz okoline Mančestera, rođen 1993. godine, bio je možda i najveći talenat koji se pojavio u školi Junajteda u posljednjih 10-15 godina, međutim navikli smo da to nikada nije dovoljno da biste napravili uspjeh.

Ferguson je govorio da je to najbolji mladi fudbaler koga je vidio u životu, a sličnog utiska bio je i Vejn Runi, međutim svi su se prevarili...

"Sjećam se da sam gledao Ravela Morisona i mislio da ima sve što je potrebno za igrača na njegovoj poziciji. Bio je briljantan, pun samopouzdanja... Jednom je na istom treningu, u roku od minut, tri puta proturio loptu Nemanji Vidiću kroz noge!", prisjetio se Vejn Runi ovog mladića.

Morison je smatrao da zaslužuje mjesto u timu i odlučio je da napusti "Old Traford" u ljeto 2012. godine kada se pridružio Vest Hemu, ali ni to nije išlo "kao podmazano".

Slali su ga na pozajmice u Birmingem siti, Kvins park rendžers i Kardif, da bi potom igrao za Lacio, pa za Atlas u Meksiku (!?), Estersund u Švedskoj, dok je sada član Midlsbroa - na pozajmici iz Šefilda junajteda koji ga je neočekivano doveo lane.

Ovako je igrao Ravel Morison...
Izvor: YouTube/Top Drawer

Runi kaže da je Morison bio bolji mnogo i od Pogbe i od Lingarda, ali nije bio naročito posvećen profesionalnim obavezama...

"On je dokaz da igrači moraju da poštuju profesionalne obaveze. Neki žive na ivici i ipak uspiju, ali znate da neki koji nisu tako sjajni, a zapravo su ultra-profesionalci, poput Garija Nevila, mogu da naprave fantastične karijere", napisao je Vejn Runi i za kraj poručio:

"Ferguson je govorio da je najteža stvar u životu raditi posvećeno svakog dana. Zaboraviti na ono što umiješ i raditi ispočetka. U kom god poslu to radili - bićete uspješni!".

Kada smo kod treninga u Mančester junajtedu, nedavno je Pol Skols otkrio da je Nemanja Vidić znao često da zaigra i kao "desetka", dok je njegov partner iz odbrane, Rio Ferdinand, govorio o tome kako "nije izlazio iz teretane".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC