Fudbal

Završeno glasanje za najljepši grb na svijetu: Zvezda dobro prošla!

Autor Milutin Vujičić

Afričke zemlje prednjačile u broju glasova...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Anketa španskog lista "Marka" o najlepšem fudbalskom grbu privukla je milione navijača, pa su poslije nekoliko dana glasanja saopšteni i konačni rezultati.

Smjenjivali su se klubovi na vrhu, a definitivnu pobjedu sa 3 miliona glasova odnio je egipatski Al Ahli čiji su navijači "uzurpirali" sajt "Marke" dok nisu prestigli marokansku Ražu Kazablanku (2,7 miliona glasova).

Svi ostali su daleko iza - brazilski Fluminenze je dobio 169.200 glasova, španski Real Madrid 134.500, dok je u TOP5 ušao i Fenerbahče (76.400).

Podršku u glasanju dobio je i Liverpul, koji ima najljepši grb u Engleskoj, potom slijedi Barselona, pa čileanski Kolo Kolo, ruski CSKA i najlepših deset "zatvara" Bešiktaš koji je uspio da se "ugura" prije slavnog Mančester junajteda.

"Marka" je nominovala ukupno 50 klubova među kojima je bila i Crvena zvezda, a najuspješniji srpski klub je imao takođe dobru podršku navijača.

Držali su se sve vrijeme dobro i na kraju završili na 19. mestu sa oko 17 hiljada glasova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.