• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poketino je prvi pik Njukasla - ovo su opcije ako odbije

Autor mondo.ba

Nijedna od njih ne zove se Maks Alegri, koji ne radi nigdje otkako je otišao iz Juventusa i koji se ranije dovodio u vezu sa klubom

 Njukasl treneri Poketino Viljaš Boaš Favr opcije Izvor: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Majk Ešli, koji je 13 godina bio na čelu Njukasla, odlučio je da stavi tačku na vladavinu u klubu i proda ga saudijskom princu Mohamadu bin Salmanu.

Za ovu primopredaju (kad bude izvršena s obzirom da postoje opstrukcije), pripremljeno je 300 miliona funti, međutim Saudijci neće žaliti novca da ulože kako u trenerski, tako i u igrački kadar, kako bi se "svrake" vratile u vrh engleskog, ali i evropskog fudbala.

Možda će vas zanimati

Mohamad bin Salman ne vidi sadašnjeg stratega Stiva Brusa kao dugoročno rješenje na klupi, pa se okrenuo zvučnijem rješenju, a prvi izbor je Maurisio Poketino.

Argentinac je na spisku nezaposlenih trenera od novembra, kada se nakon više od pet godina rastao sa Totenhemom, koji je, između ostalog, prošle sezone doveo do finala Lige šampiona.

"Skaj sports" pisao je nedavno da su novi vlasnici spremni da Poketinu ponude ugovor na 19 miliona funti godišnje (poslije poreza deset), što bi ga učinilo trećim najplaćenijim trenerom u Premijer ligi, nakon njegovog nasljednika na klupi Totenhema Žozea Murinja i menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole.

Ako se taj plan Njukasla izjalovi, Saudijci su spremili planove B i C, ali nijedan od njih ne uključuje Masimilijana Alegrija, koji se ranije dovodio u vezu sa Njukaslom.

Ako Poketino ne dođe među "svrake", novi vlasnici kluba okrenuli bi se, navodi "Foot Mercato", Andre Viljašu-Boašu.

Portugalac je, takođe, upoznat sa načinom rada u Engleskoj, s obzirom da je komandovao Čelsijem i već pominjanim Totenhemom.

Trenutno je trener Marseja, sa kojim ugovor ima do ljeta 2021. godine, a ako odluči da ostane u Francuskoj i zahvali se Saudijcima na ponudi, sljedeći na meti bio bi sadašnji strateg Borusije iz Dortmunda Lusijen Favr, koji, baš kao i Viljaš-Boaš, ima ugovor sa sadašnjim klubom do isteka naredne takmičarske sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC