Fudbal

U Italiji svi žele engleskog štopera!

Autor Dušan Ninković

Cena bi mogla da bude i celih 20 miliona evra.

Izvor: Getty Images/Dan Mullan, Dan Mullan/Getty Images Europe

Kada su ga poslali na pozajmicu u Seriju A, verovatno se u Junajtedu nisu ni nadali da će moći ovako dobro d profitiraju. Kris Smoling je igrama u Romi stekao dobar ugled na Apeninskom poluostrvu.

Nakon što se za njega zainteresovana ''Vučica'', u kojoj igra kao pozajmljeni igrač, sada su u redu i Juventus i Inter. Velikani italijanskog fudbala žele potpis Engleza.

Neće to biti tako lako, pošto će defanzivac prvo biti ponuđen Romi. Tek ukoliko se klubovi ne dogovore oko transfera, Mančester junajted će razmišljati dalje. A u prvom planu će biti Juventus i Inter, kojima će nekadašnji reprezentativac biti meta.

Roma se još uvek dvoumi, jer je cena Krisa Smolinga previsoka za njihove uslove. Mančester junajted je spreman da pusti defanzivca za dvadesetak miliona evra, možda čak i malo manje, a to nije novac koji bi bio prepreka najboljim italijanskim klubovima.

Ne tako davno se pričalo da bi Roma želela u svojim redovima i Aleksisa Sančeza, pa bi tako napravili pravu malu koloniju bivših igrača Junajteda. U klubu je već Henrik Mkitarijan, koji je u Rim stigao preko Londona, gde je nosio dres Arsenala.

Arsenal je još jedan od klubova koji su zainteresovani za Smolinga. Priliku da ga dovede će pokušati da iskoristi i Totenhem, ali ukoliko se Juventus i Inter stvarno uključe u trku... Dugogodišnji štoper Mančestera, još iz Fergusonovog vremena, ostaće u Italiji.