• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je taj Kristijano - zasuo poklonima igrače Madeire sa kojima je trenirao

Autor Pavle Knežević

Po ko zna koji put je najbolji fudbaler današnjice pokazao svoje toplo ljudsko lice

 Kristijano-Ronaldo-dobar-covek-pokloni-Madeira-trening-Juventus-Serija-A-Liga-sampiona Izvor: Guliver, Michael Steele/Getty Images Europe

Svi znamo kakav je Kristijano Ronaldo na terenu, ali nije tajna i kakav je van njega: vredan, radan, profesionalan, disciplinovan, ali i vrlo darežljiv, pažljiv i veliki humanitarac.

Zato i ne čudi priča da je tokom karantina zasipao fudbalere Madeire poklonima dok je trenirao sa njima da bi ostao u formi.

Možda će vas zanimati

As Juventusa vratio se u Torino u ponedeljak i sada treba da provede još 14 dana u karantinu pre nego što se priključi treninzima tima.

Ronaldo je bio u Madeiri od 9. marta sa svojom porodicom, pre nego što je prekinuta Serija A. On se sa porodicom vratio na ovo ostrvo blizu afričke obale nakon što mu je majka pretrpela moždani udar.

Ronaldo, njegova gospođa Džordžina Rodrigez, četvoro dece, majka i brat Ugo bili su zajedno u karantinu u iznajmljenoj vili blizu sela Kanikal.

Petostruki osvajač zlatne lopte održavao je formu treninzima na stadionu drugoligaša CD Nasional.

I trenirao je sa golmanom U-19 selekcije Filipeom Gonklavesom, koji nije mogao da veruje koliko je imao sreće.

I kako piše Tutosport, 35-godišnja zvezda je zasula poklonima igrače sa kojim je trenirao.

"Sve se desilo iznenada, toliko da čak i sada kada razmišljam, ne deluje mi istinito. Kristijano me pozitivno iznenadio na mnogo načina", ispričao je Gonklaves.

"Posle trećeg treninga, kada je shvatio da će to biti naš poslednji jer se vraćao u Lisabon, jurio je Uga da mu zahvali i dao mu je poklon. Isto je uradio sa mnom. Uveravam vas da je to najlepši i nezamislivi poklon, ali vrednije od toga je što sam mogao da treniram sa mojim idolom. Sanjam. I u sjajnoj je formi, mnogo je trenirao u Madeiri. Delovalo mi je da je srećan svojim iskustvom u Italiji, Torinu i posebno igranju u Juventusu", ispričao je mladi golman.

Naravno, niko ne treba da bude iznenađen što je radoholik Ronaldo u sjajnoj formi, a često je i svoje pratioce na društvenim mrežama obaveštavao o svom ponekad sumanutom režimu treniranja.

Osim toga, dobio je mnogo pohvala jer je donirao novac igračima nižih liga u Portugalu, koji su posebno pogođeni pandemijom. On je bio na čelu inicijative koja je dovela do toga da se reprezentativci te zemlje odreknu dela bonusa za plasman na Euro 2020. u korist svojih kolega.

Ronaldo je od samog početka profesionalne karijere shvatio da uz slavu i bogatstvo dolazi i povećana odgovornost. Svaku dobijenu tužbu protiv medija, a bilo ih je mnogo, usmeravao je u dobrotvorne svrhe.

Kada mu se majka razbolela od raka, posle lečenja je donirao više od 200.000 evra bolnici koja ju je lečila. Plaćao je kompletna lečenja pojedinoj deci oboleloj od raka i finansirao novi tretman u borbi protiv ove bolesti.

Bio je i zaštitno lice u dve globalne kampanje kojima je bio cilj da se bore protiv dečje gladi i dečje gojaznosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC