Fudbal

Da li bi ovako nešto moglo da se desi Zdravku Mamiću?

Autor mondo.ba

Prije dvije godine Brazilac Gabrijel dos Santos Magalješ je bio fudbaler drugog tima Dinama iz Zagreba, a danas je igrač Lila vrijedan 30 miliona evra kojeg traže mnogi evropski velikani, a između ostalih i Real Madrid.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji "alfa i omega" Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić je zbog problema sa zakonom prije dvije godine bio primoran da napusti Hrvatsku i skrasi se u Međugorju u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo takođe posjeduje.

S obzirom da je tokom gazdovanja na "Maksimiru" ostvario vrlo unosne transfere brojnih igrača "modrih", teško je povjerovati da bi se dvadesetdvogodišnji defanzivac Gabrijel, koji je 2018. godine igrao za B tim Dinama i učestvovao u osvajanju "duple krune" pod vođstvom bivšeg trenera Nenada Bjelice, tako lako vratio u francuski Lil.

Portal "Indeks" navodi u nedjelju da "modri" nisu mogli da zadrže Gabrijela jer su u francuskom klubu tražili previše novca, ali vjerovatno se danas kaju s obzirom da se Brazilac sada nalazi na meti evropskih velikana poput Čelsija, Napolija i Juventusa.

Španski "Mundo Deportivo" piše da je za njegove usluge zainteresovan i Real Madrid, a Lil je odredio cijenu od 30 miliona evra.

Iako više nema formalnih dužnosti na "Maksimiru", mnogi u Hrvatskoj, vjeruju da "Maminjo" i dalje donosi najvažnije odluke, ali tada je imao mnogo ozbiljnijih problema od ostanka Gabrijela, koji ima ima važeći ugovor s Lilom do ljeta 2023. godine.

Podsjetimo, Mamić je u junu prošle godine nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno prije izricanja presude je napustio zemlju i skrasio se u Međugorju.