• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamov biser koga je Barsa "pojela": 5 klubova kasnije, kaže da je naučio

Autori Beta Autori Mladen Šolak

"Imao sam veliku školu ove godine", rekao je igrač od kojeg se svakako očekivalo mnogo više.

 Hrvatski-talenat-Alen-Halilovic-Barselona Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

U ljeto 2014. godine, ofanzivac Dinamo Zagreba Alen Halilović (24) prešao je u Barselonu u transferu od 6,5 miliona evra i uz ogromnu pažnju čitave Evrope. Najavljivan je i kao "hrvatski Mesi".

Tada tek punoljetni fudbaler nije se snašao na Nou Kampu, gdje je za prvi tim odigrao samo jednu utakmicu (protiv Elčea u kupu), dok je više vremena provodio u Barseloni "B".

Bila je to neuspješna epizoda, za kakve se žargonom kaže da je veliki klub "pojeo" mladog igrača.

Možda će vas zanimati

Barselonu je napustio u avgustu 2015, kada je otišao na pozajmicu u Sporting Hihon, što je bio početak njegovih konstantnih selidbi iz "Blaugrane". U julu 2016. pozajmljen je Hamburgeru, zatim je na pola sezone prešao u Las Palmas, a onda je poslije godinu i po postao igrač Milana.

Ipak, ni među roso-nerima nije opravdao veliki talenat, pa je poslije samo tri odigrane utakmice otišao u Herenven, gdje je i dočekao trenutnu pauzu zbog virusa korona.

Izvor: Guliver, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

U nedavno otkazanom holandskom prvenstvu Halilović je odigrao 26 utakmica i dao tri gola, s tim da je u posljednja tri kola na jednoj utakmici bio strijelac, a na drugoj dvostruki asistent.

Zato bivši kapiten mlade hrvatske reprezentacije posebno žali zbog prekida.

"Bio sam u timu nekoliko mjeseci u ligi i pružao dobre partije. Žao mi je što je sve stalo kada sam počeo da igram", rekao je 23-godišnji ofanzivni igrač u telefonskom razgovoru za Hinu.

Kada je 7. marta napuštao teren u 72. minutu protiv vodećeg Ajaksa nije ni slutio da je možda posljednji put nosio plavo-bijeli dres kluba sa sjevera Holandije.

"Prvo su nam rekli da ćemo morati kući da treniramo, pa da čekamo odluku saveza dok ne odobre da normalno nastavimo. Vježbali smo u kućama po programu koji nam je klub odredio i iščekivali odluku. Nadali smo se da će se nastaviti prvenstvo", rekao je Halilović.

Savez je u ponedjeljak definitivno prekinuo prvenstvo bez proglašenja pobjednika, pa će vodeći Ajaks i AZ Alkmar iduće sezone nastupati u Ligi šampiona. Herenven je zauzeo deseto mjesto.

Halilović je u septembru iz Milana došao u Herenven na jednogodišnju pozajmicu. Do januara je uglavnom ulazio s klupe, pa je tokom zimskog prelaznog roka bio u kontaktu sa Espanjolom, Betisom i Levanteom.

"Bila je opcija povratka u Španiju, ali nisam htuo opet da mijenjam klub. Htio sam da se izborim za mjesto u Herenvenu i to sam uspio... Drago mi je što sam bio strpljiv. Čekao sam svoju priliku, a posljednjih mesec dana sam pokazao da mogu. To je dobra škola za budućnost", dodao je on.

Njemu ugovor sa Herenvenom ističe 30. juna nakon čega bi trebalo da se vrati u Milan.

"Još čekam rasplet događaja u Italiji s Milanom. Vidjećemo kakve su njihove želje i kakva će tamo biti pravila... Na pozajmici sam do ljeta pa bih ovdje trebalo da treniram do kraja ugovora premda je prvenstvo gotovo", rekao je Halilović.

Prošlog mjeseca je iz Milana otišao direktor Zvonimir Boban, a Halilović još čeka poziv sa San Sira.

"Boban mi je uvijek pomagao i bio na mojoj strani. Žao mi je što je otišao ali ne želim ulaziti u odluke kluba. I dalje sam u kontaktu s njim jer je uvijek spreman dati savjet", rekao je.

Obzirom da je Evropsko prvenstvo odgođeno, ima čitavu iduću sezonu da se dokaže selektoru Zlatku Daliću.

"Svi igrači koji su imali slabiju sezonu imaju priliku da se pokažu iduće. Cilj mi da se vratim u Milan i pokušam da se dokažem novom treneru. A, ako me ne vide tamo pokušaću da pronađem pravo rješenje za svoju budućnost", zaključio je Halilović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC