Fudbal

Juventusov "štrajkač" uskoro stiže u Torino

Autor mondo.ba

Adrijen Rabio prilično ironično je odgovorio na napise italijanskih medija da je stupio u štrajk

Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani, Marco Luzzani/Getty Images Europe

Adrijen Rabio ipak će se vrlo brzo vratiti u Italiju!

Prema navodima "La Stampe", francuski internacionalac i član Juventusa svojevoljno je ostao u vili na francuskoj rivijeri, navodno štrajkujući na nagovor majke, koja mu je i agent, zbog činjenica da mu je, u danima pandemije korona virusa, za 30 posto umanjena godišnja plata, koja, inače, iznosi osam miliona evra.

Francuzu, koji je stanovnik Torina postao prošlog ljeta prešavši u "staru damu" iz tabora Pari sen Žermena, nije bilo potrebno dugo da se oglasi.

Učinio je to putem društvene mreže Instagram, objavivši "stori" sa jasnom porukom.

"Kad shvatite da je došao posljednji dan odmora... ŠTRAJK", ironično je napisao Francuz, uz dva prikladna "smajlija" uz ispis.

Inače, prva stvar koju će morati sa uradi jeste da prođe obavezni četrnaestodnevni karantin, s obzirom da u državu ulazi iz inostranstva.

Juventusovi fudbaleri iz stranih zemalja Matijs de Liht, Blez Matuidi, Sami Kedira, Kristijano Ronaldo, te Brazilci Aleks Sandro, Daglas Kosta i Danilo su već na tlu Italije, dok se još uvijek čeka Gonzalo Iguain, koji treba da doputuje iz Argentine.

Italijanski fudbaleri su, inače, dobili dozvolu da od 4. maja počnu sa individualnim treninzima, dok će grupni biti mogući od ponedjeljka, 18. maja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.