Fudbal

Klubovi Premijer lige od sutra u pogonu: Za sad samo grupni treninzi

Autor mondo.ba

"Tek nam predstoje dalji razgovori sa igračima, trenerima, stručnjacima iz oblasti zdravstva i Vladom kako bismo se vratili u puni trenažni proces", navedeno je u saopštenju lige

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Klubovi koji se takmiče u engleskoj Premijer ligi od sutra mogu da obavljaju grupne treninge u klupskim trening-centrima.

Što je najavljeno prošle sedmice, zvanično će početi sutra, zaključak je sa današnje video-konferencije, koju su održali čelnici Premijer lige, stručnjaci iz oblasti medicine i predstavnici svih 20 premijerligaških klubova.

U pitanju je, navedeno je u saopštenju Premijer lige, prva faza normalizacije stanja.

"Ova faza omogućava klubovima da obavljaju grupne treninge, ali uz poštivanje svih propisanih mjera. Dio treninga koji podrazumijeva dalji fizički kontakt među igračima nije dozvoljen. Prva faza je ustanovljena nakon konsultacija sa igračima, trenerima, klupskim doktorima, nezavisnim stručnjacima i Vladom na čelu. Opšte zdravstveno stanje svih učesnika Premijer lige je prioritet i siguran povratak treninzima je proces koji mora da se obavlja korak po korak. Tek sad nam predstoje dalji razgovori sa svima sa kojima smo i do sada razgovarali, a po pitanju povratka u puni trenažni proces", navedeno je u saopštenju rukovodstva Premijer lige.

Britanska Vlada ranije je dala zeleno svjetlo za povratak takmičarskog fudbala na Ostrvo tokom juna, ali konkretan datum nastavka još uvijek nije određen.

Takmičenje je, inače, do daljnjeg suspendovano 3. aprila, a posljednji premijerligaški meč odigran je prije više od dva mjeseca, odnosno devetog marta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.