• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac "otvorio" dvoranu Borik: "Mnogo je mjera, ali nek' smo počeli!"

Autor Dragan Šutvić

Borčevi rukometaši prvi su danas trenirali u banjalučkom hramu sporta. Za sada su prisutni samo najmlađi prvotimci, ali i najtalentovaniji članovi drugog tima.

 RK Borac trening nakon korona virus Mirko Mikić Izvor: Promo/RK Borac

Rukometni klub Borac m:tel, trenutni lider Premijer lige BiH, danas se, nakon pauze od dva mjeseca zbog pandemije korona virusa, vratio na parket Borika i nastavio sa obavljanjem redovnog trenažnog procesa.

Banjalučki rukometaši su "probili led" i prvi ušli u banjalučki hram sporta, što je za portal MONDO istakao i trener Mirko Mikić.

Možda će vas zanimati

"Poslije ovih vanrednih okolnosti o kojima se i dalje najviše priča, jutros smo prvi ušli u dvoranu Borik, prije nas niko nije trenirao. Imali smo jedan lagan trening i ono što je očigledno je da ćemo se morati pridržavati nekih strašno drastičnih mjera kada su u pitanju lična higijena i kultura treninga koja će biti aktuelna kod svakog sportskog kolektiva u narednom periodu. Mnogo je punktova sa dezinfekcionim sredstvima, mnogo je procedura prilikom okupljanja, odnosno prije samog početka treninga. Komplikovanije je nego inače, međutim svi igrači i treneri su sa nestrpljenjem iščekivali neka rješenja, tako da nam je svima drago što smo konačno počeli sa radom", rekao je Mikić.

Na treninzima, međutim, nisu svi igrači. Za sada rade samo mladi.

"Jedna od restriktitivnih mjera koje treba da se pridržavamo jeste da na prostoru od deset metara može da bude jedan igrač tako da mi možemo sve igrače da dovedemo. Međutim, mi smo smanjili taj broj, iz preventivnih, ali i nekih naših razloga. Za sada smo rad sveli na trening sa najtalentovanijim mladim igračima jer je kod nas situacija po pitanju završetka takmičenja takva kakva jeste, odnosno još uvijek ne znamo šta će biti sa takmičenjem. Tri igrača su otišla kući u Srbiju, imamo dva igrača iz Doboja te po jednog iz Dubice i Prnjavora. Sve njih smo poslali kući dok ne bude doneseno rješenje. Nećemo ih okupljati dok ne dobijemo uputstva, tako da radimo sa desetak klinaca, od čega je 5-6 već u prvom timu, a pridodati su im najtalentovaniji iz omladinske škole."

Izvor: MONDO

Nastavak Premijer lige je neizvjestan, a Mikić je ponovio stav kluba da bi svi trebalo da se okrenu narednoj takmičarskoj sezoni.

"Ne znamo još uvijek šta će se dešavati, međutim mi imamo mišljenje i smatramo da liga ne bi trebalo da se nastavi. Da bi ekipa bila spremna, potreban je trenažni ciklus od tri do četiri nedjelje, ne računajući odigravanje kontrolnih utakmica koje bi uslijedile nakon toga. Najvažnije je, naravno, očuvati zdravlje igrača, pa nećemo sigurno, opet kažem, okupljati ekipu dok ne dobijemo zvanično saopštenje ili stav", zaključio je Mikić za MONDO.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC