• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na terenu nakon 62 dana: "Moramo da radimo oprezno!"

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri će prvih dana raditi u manjim grupama od osam igrača. "Moramo da budemo oprezni. Ne želim nijednu povredu, ne treba nam to", rekao je danas trener Vlado Jagodić

 FK Borac prvi trening nakon korona virus Jagodić Vranješ Izvor: Promo/FK Borac

Fudbaleri Borca od danas su ponovo na terenu.

Izabranici Vlade Jagodića su nakon više od dva mjeseca zbog pandemije korona virusa kročili na travu Gradskog stadiona, te podijeljeni u manje grupe odradili prvi trening nakon što im je, poslije odluke nadležnog ministarstva u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, dopušteno da se vrate obavljanju redovnog trenažnog procesa.

Možda će vas zanimati

"Moram prvo da kažem da smo svi srećni što smo napokon dobili priliku da možemo da radimo na terenu, bez obzira što je riječ o manjim grupama. 62 dana igrači nisu bili sa loptom na terenu i to je zaista jedan period sa kojim se do sada nismo susretali, ali najbitnije da smo krenuli", rekao je strateg crveno-plavih Vlado Jagodić.

Kako će se treniarti u narednim danima?

"Tri grupe će raditi danas, sutra i prekosutra, a možda ćemo povećavati brojno stanje grupe pa svesti na dvije u daljem periodu, ali za sada radimo ovako. Rade tri grupe po osam igrača, golmani treniraju odvojeno i na taj način ćemo iskoristiti ove prve dane. Uradićemo određena testiranja igrača, nadam se da ćemo odraditi testiranje na Covid-19 i da ćemo onda sa sigurnošću znati sa kojim snagama možemo da uđemo u ozbiljniji rad. Mi radimo kao da će se liga igrati, a ako se desi drugačije, imamo četiri mikro-ciklusa po sedam dana nakon čega ćemo dalje postupati prema odredbama koje stignu iz Saveza ili uprave kluba."

Jagodić napominje da stručni štab na čijem je čelu mora da bude oprezan kada je u pitanju zdravstveno stanje igrača.

"Svi igrači su individualno radili, ali taj njihov individualni rad se svodio na to da nisu na terenu, da nisu sa loptom, i mnogima je to bilo teško. Očekujem da će u ovoj prvoj sedmici prije svega odgovoriti na zahtjeve koji neće biti enormno teški jer moramo da budemo oprezni. Ne želim nijednu povredu, ne treba nam to. Kad budemo znali šta se dešava po pitanju eventualnog nastavka prvenstva, tad ćemo i aktivirati jedan od planova. Mi imamo tri do četiri plana za raznorazne mogućnosti koje mogu da se dese u narednom periodu. Međutim, ponavljam, sve vježbe koje radimo moramo da prilagodimo na njihovo zdravstveno stanje. Medicinski dio našeg stručnog štaba mora maksimalno da prati situaciju oko svakog igrača dok svi ne budu testirani. Osnovni cilj je međutim, da napravimo jedan uvod."

Prije ulaska na Gradski stadion, svim igračima je izmjerena temperatura i svi su zadovoljili uslove da prisustvuju prvom treningu.

"Ja se nadam da će tako biti čitav period jer bi to bilo idealno za mene kao šefa stručnog štaba i sve ostale u klubu jer bismo onda mogli da sprovedemo sve što smo planirali. Ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da neko od igrača izostane."

Željan rada je i kapiten Stojan Vranješ.

"Poslije dva mjeseca, mislim da je potrebno malo vremena da se priviknemo, da uđemo u rutinu. Biće nam potrebno određeno vrijeme da se priviknemo na rad u ovim manjim grupama, ali sve u svemu, zadovoljno smo i jedva smo čekali da sve počne. Lično, mislim da sam dobro trenirao u karantinu, u uslovima koje je karantin dozvoljavao. Svima su nam, međutim, nedostajali teren i lopta pa će nam, ponavljam, biti potrebno vrijeme da se vratimo u optimalnu formu jer su individualni treninzi kod kuće jedno, a rad sa ekipom nešto sasvim drugo", rekao je najbolji strijelac kluba u dosadašnjem toku sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC