Fudbal

Veliki fudbaler - još VEĆI ČOVJEK: Ronaldova pomoć za bebu iz Beograda!

Autor mondo.rs

Kristijano Ronaldo donirao je svoj dres za aukciju, gdje će biti prikupljena sredstva za liječenje desetomjesečne bebe iz Beograda.

Izvor: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Zvijezda svjetskog fudbala, čovjek koji je već stekao status legende i jednog od najboljih igrača svih vremena, Kristijano Ronaldo priključio se humanitarnoj akciji za pomoć bolesnoj djevojčici iz Beograda Sofiji Markuljević.

Ronaldo je dres u kojem je igrao protiv Milana 11. novembra 2018. godine, kada je i bio strijelac u pobjedi "bjankonera" od 2:0, odlučio da stavi na aukciju.


Novac od prodaje namijenjen je za liječenje Sofije, desetomjesečne bebe koja boluje od spinalne misićne atrofije (SMA) tipa 1. U pitanju je progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest.

Početna cijena dresa iznosila je 4.590, a njegova trenutna je 4.690 evra. Aukcija traje još 24 dana i možete je pratiti na sajtu koji se isključivo bavi humanitarnim radom – unitedcharity.de.

Kristijano Ronaldo često, ponekad i daleko od očiju javnosti, učestvuje u humanitarnom radu i akcijama.

Svi koji žele da pomognu Sofiji, ali i ostalima kojima je neophodna pomoć za liječenje, to mogu učiniti i preko Humanitarne fondacije "Budi human".