Fudbal

Barsa našla "novog Mesija" - dobro ga zna i Ernan Krespo!

Autor mondo.ba

Da li je Tijago Almada TAJ?

Izvor: Marcelo Endelli/Getty Images South America

Barselona je, ističu španski mediji, "zagrizla" za dovođenje zvijezde Velez Sarsfilda Tijaga Almade.

Ofanzivac rođen 2001. godine u argentinskoj prestonici ponikao je u omladinskoj školi sadašnjeg kluba, za koji je debitovao 11. avgusta protiv Njuels Old bojsa.

Od tada pa do danas, za prvi tim odigrao je ukupno 46 utakmica i postigao devet golova, a u njegove kvalitete uvjerio se i proslavljeni argentinski golgeter Ernan Krespo, čijoj Defensi je petog novembra 2018. godine dva puta zatresao mrežu.

Da postoji interes Blaugrane za dovođenje mladog ofanzivca, potvrdio je i sportski direktor Velez Sarsfilda Pablo Kavaljero, nekadašnji čuvar mreže koji je tokom karijere branio boje tri španska kluba – Espanjola, Selte i Levantea.

"Barselona se raspitivala o Tijagovoj cijeni. Ako stigne neodoljiva ponuda, kako za igrača, tako i za klub, sigurno ćemo je razmotriti", napomenuo je Kavaljero, koji je, kao i Almada, karijeru počeo u Velezu.

List "AS" ranije je pisao da je za usluge ovog Argentinca, koji sa sadašnjim klubom ima ugovor do ljeta 2023. godine, zainteresovan i Atletiko Madrid, opisujući ga kao "novu veliku stvar koju će ponuditi argentinski fudbal".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.