NOVOST

Srpski klubovi mogu da dovode do 5. oktobra: Čeka nas najluđi prelazni rok!

Autor Milutin Vujičić

Italijani su takođe usvojili isti krajnji datum, a verovatno će to učiniti i druge UEFA članice.

Izvor: MN PRESS

/piše: Milutin Vujičić/

Prekid sezone na dva i po meseca zbog pandemije korona virusa značio je skraćenje takmičarske godine i pomeranja unutar kalendara. Kako bi se takmičenja privela kraju odlučeno je da se "ukrade" vreme od naredne sezone, pa nas tako čeka još dosta promena…

Jedna od njih odnosi se i na pomeranje letnjeg prelaznog roka koji je do sada u Srbiji obično počinjao sredinom juna i završavao 31. avgusta. Ovoga puta to neće biti tako!

Umesto toga, Fudbalski savez Srbije (FSS) doneo je odluku da se letnji registracioni period zvanično "otvara" 14. jula, dok klubovi u Srbiji mogu da dovode fudbalere sve do 5. oktobra 2020. godine.

Tog dana, tačno u ponoć, ističe mogućnost registracije pojačanja, potvrđeno je MONDU.

Slične termine trebalo bi očekivati i u većini ostalih evropskih zemalja, do sada je i Italija zvanično odredila 5. oktobar kao poslednji dan roka, s tim da će kod njih početi tek 1. septembra.

Videćemo šta ovo znači i za naše klubove koji se takmiče u Evropi, pošto UEFA tokom naredne sedmice treba da održi sastanak na kome će odrediti šta će biti sa ovosezonskim izdanjima Lige šampiona i Lige Evrope, odnosno kada i kako će početi novi ciklus kvalifikacija.

Sudeći prema datumima koji se spominju, teško da će to biti kompletirano do kraja septembra.

Vredi dodati i da nije bilo promene kod zimskog prelaznog roka u Srbiji, pa će tako ponovo trajati od 11. januara do 5. februara 2021. godine.