Fudbal

Borusija "upropastila" derbi, Liga šampiona je važnija!

Autor mondo.ba

Borusija Menhengladbah ubjedljivom pobjedom nad Volfsburgom pokazala ne odustaje od Lige šampiona, "vukovima" upitna Evropa.

Izvor: Federico Gambarini/DPA POOL

Duel petoplasirane Borusije Menhengladbah i i šestoplasiranogVolfsburga trebao je da bude jedan od derbija 32. kola Bundeslige, ali domaćinu su mnogo važniji od spektakla na Borusija Parku bili bodovi u borbi za Ligu šampiona.

Lako i relativno brzo Borusija je golovima Hofmana već poslije pola sata vodila 2:0 da bi Štindl u drugom poluvremenu zapečatio sudbinu "vukova" kojima sada visi Evropa.

Ekipa iz Menhegladbaha je bar do sutra preskočila Bajer Leverkuzen i izbila na četvrto mjesto, dok je Volfsburg šesti sa Hofenhajmom i Frajburgom koji mu dišu za vrat.

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 3:0 (1:0)
/Hofman 10, 30, Štindl 65/

Dva gola je postigao Jonas Hofman do 32. kola ove sezone, a onda za 30 minuta duela sa Volfsburgom još toliko.

U odsustvu suspendovanog Bensebainija u napadu Borusije našao se Bril Embolo i pokazao da može odlično d asarađuje sa Hofmanom kome je u 10. minutu poslao fenomenalnu asistenciju za vodeći pogodak.

Posljednja dva duela ovih ekipe pripala su Volfsburgu, ali ovog utorka „vukovi“ su bili lak plijen za domaće.

Hofman je povisio na 2:0 poslije odlične akcije nakon pola sata igre, a malo je nedostajalo da do kraja prvog poluvremena postigne i het-trik, poslije još jednog odličnog dodavanja Embola.

Sve dileme oko pobjednika riješio je kapiten, Lars Štindl poslije greške gostujućih fudbalera koji su izgubili loptu na svojoj polovini, a onda mlako ispratili brzu kontru Borusije i egzekuciju Štindla.

Bundesliga 32. kolo

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 3:0 (2:0)
/Hofman 10, 30, Štindl 65/

Frajburg – Herta 20.30
Unio Berlin – Paderborn
Verder – Bajern

Srijeda

Ajntraht – Šalke 18.30
Augzburg – Hofenhajm 20.30
Bajer L. – Keln
Borusija Dortmund – Majnc
Lajpcig – Fortuna Diseldorf

Tabela: Bajern 73, Borusija Dortmund 66, Lajpcig 62, Borusija Menhengladbah (+1) 59, Bajer L. 57, Volfsburg (+1) 46, Hofenhajm 43, Frajburg 42, Šalke 39, Ajntraht 38, Herta 38, Keln 35, Augzburg 35, Union Berlin 35, Majnc 31, Fortuna Diseldorf 28, Verder 28, Paderborn 20

Tagovi