Fudbal

Kike Setijen digao glas: Oni su imali navijače, mi hoćemo bar stadion!

Autori Beta Jovan Terzić

Trener Barselone nezadovoljan prijedlogom da njegova ekipa revanš sa Napolijem igra na neutralnom terenu.

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

UEFA je odlučila, početkom avgusta biće nastavljena osmina finala Lige šampiona za tekuću sezonu, prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Datumi su određeni (7. i 8. avgust), ali još ne i mjesta odigravanja utakmica.

Za pojedine duele postoje prijedlozi da se igraju na neutralnim terenima, a među takvima je susret Barselona - Napoli, koji je u Italiji završen 1:1.

Imajući u vidu da će njegovoj ekipi svakako biti teško bez publike, a utakmica van Kamp Noua bi dodatno otežala posao, trener Barse, Kike Setijen, usprotivio se takvom predlogu.

"Utakmica bi trebalo da se igra na našem stadionu, jer je u suprotnom Napoli u prednosti koji je igrao na svom stadionu uz podršku svojih navijača", istakao je Setijen i dodao:

"Biće drugačija stvar ako budemo morali da igramo na neutralnom terenu, a povrh svega pred praznim tribinama".

Dok je do nastavka Lige šampiona ostalo još skoro dva mjeseca, borba za titulu u Španiji približava se ključnoj fazi. Po običaju, u trci su Barselona i Real.

Katalonci u petak gostuju trećeplasiranoj Sevilji, a poslije toga ih čekaju dueli protiv Atletik Bilbaa, Atletiko Madrida i Viljareala.

"Igramo protiv tima koji je treći na tabeli i koji će nam sigurno otežati posao. Moraćemo na igramo na visokom nivou", svjestan je trener Barselone.