Seli se na drugi kontinent

Bivši reprezentativac Italije se vraća - Igraće ligu koja ne postoji?

Autor Dušan Ninković

Ni nama nije jasno šta se ovde desilo.

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Claudio Villa

Celokupnu seniorsku karijeru proveo je u tri italijanska tima. Ponikao je u Atalanti, u kojoj je igrao i kao dečak, zatim je nosio dres Fiorentine, a od fudbala se oprostio u dresu Milana.

Karijeru su obeležile česte povrede, pa se vezista kog su svojevremeno najavljivali kao naslednika Andree Pirla oprostio prošle godine. Nije to bilo rano, već je imao 34 godine.

Ali, sada bi mogao da se vrati!

Potpuno neočekivano, na drugom kontinentu, u ligi koju FIFA ne priznaje da postoji. Sigurni smo da vam je prvo Azija pala na pamet. Nije, reč je o Severnoj Americi, odnosno o Meksiku.

Tamošnja Liga MX je jedno od najbogatijih takmičenja van Evrope, ali bi uskroo mogla da dobije konkurenciju. ''Liga de Balompie Mexicano'' je takmičenje koje tek nastaje i za sada ga FIFA ne prepoznaje kao zvanično prvenstvo.

Po rečima Karlosa Salsida, nekadašnjeg reprezentativca Meksika koji vam je poznat i sa evropskih terena, ovo takmičenje će biti jako. Salsido je predsednik asocijacije, a liga je osnovana tek pre pet meseci.

Klubovi se polako formiraju, a jedan od njih, Orizaba, ima ideju da angažuje Rikarda Montoliva.

Ako bi im to pošlo za rukom, imali bi ogromnu prednost u odnosu na ostale tek formirane timove, pre svega u marketinškom smislu. Za razliku od lokalnih momaka koji će igrati, Montolivo je 66 puta nosio dres državnog tima. I to Italije!

Tagovi