• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Za napredak meksičkog fudbala potrebno je više Meksikanaca u Evropi"

Autor mondo.ba, agencije

''Lijepo bi bilo i da u jednom trenutku naše istorije imamo igrača poput Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija, Maradone ili Pelea'', rekao je ''Čičarito'' Ernandez

 Čičarito za napredak fudbala u Meksiku potrebno više Meksikanaca u Evropi Izvor: Mika Volkmann/Bongarts

Meksički fudbaler Havijer "Čičarito" Ernandez je spreman za povratak u nacionalni tim te zemlje i smatra da je za napredak meksičkog fudbala potrbno da igrači iz Meksika u većem broju igraju u evropskim ligama.

Možda će vas zanimati

Ernandez je napustio Sevilju i pridružio se američkom LA Galaksiju i na taj način se u Sjevernoj Americi pridružio velikim meksičkim fudbalskim imenima poput Giljerma Očoe, Migela Lajuna, Karlosa Vele i Karlosa Salseda, prenosi ESPN.

Mnogi meksički igrači u evropskim ligama, poput Irvinga Lozana iz Napolija, Ektora Erere iz madridskog Atletika, Dijega Laineza iz Betisa, Erika Gutijereza iz PSV Ajndhovena i Edsona Alvareza iz Ajaksa, u posljednje vrijeme imaju tešku borbu za minute u svojim klubovima.

"Bilo bi odlično da razgovaramo ko je najbolji meksički igrač u Evropi ili da nas ima stotinjak od kojih je 20 teško uporediti. Lijepo bi bilo i da u jednom trenutku naše istorije imamo igrača poput Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija, Maradone ili Pelea. Želimo biti fudbalska sila, reprezentacija koja će na takmičenjima ići do barem do polufinala", rekao je Ernandez u intervjuu za TUDN.

Ernandez je proveo deset uspješnih godina u Evropi, a isticao se u dresu Mančester junajteda i Reala iz Madrida. Ipak, nije dobio poziv u reprezentaciju Meksika od septembra.

"Čičarito" je naglasio da bi prihvatio poziv u reprezentaciju za prijateljske mečeve protiv Češke Republike i Grčke, iako je selektor Meksika Herardo "Tata" Martino rekao da želi dati priliku mađim igračima. Takođe su se pojavile informacije da je 31-godišnji napadač zajedno s nekoliko kolega prekršio disciplinska pravila reprezentacije.

"Čičarito" je takođe jedan od fudbalera koji se bore za bolje uslove za fudbalere u nacionalnom timu. Kako je naveo, to ne radi zbog sebe, već zbog budućih generacija fudbalera Meksika. Naglasio je da "El Tri" spada među pet reprezentacija s najvećim profitom u svijetu fudbala, ali upitno je gdje sav taj novac odlazi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC