Fudbal

Bivši trener Dinama kategoričan: "Povratak? Možda nekad, sad sigurno ne!"

Autor mondo.ba

"Dinamo je veliki klub, ali iko ko ima imalo karaktera ne bi se vratio tek tako nakon onoga što se dogodilo sa mnom i mojim saradnicima", poručio je Nenad Bjelica

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Nakon tek nešto više od dva mjeseca saradnje, novi-stari šampion Hrvatske, zagrebački Dinamom, odlučio je da raskine saradnju sa trenerom Igorom Jovićevićem.

Crnogorski strateg je "modre" predvodio na sedam utakmica i zabilježio učinak od tri pobjede, te po dva remija i poraza, što je bilo nedovoljno da se, bar do kraja sezone, zadrži na klupi kluba sa Maksimira.

Igor Jovićević je na klupi zagrebačkog kluba zamijenio Nenada Bjelicu, koji je u izjavi za hrvatski "Indeks" rekao da postoji šansa da se vrati na klupu kluba iz hrvatske prestonice...

... ali ne sada.

"Naravno da bih nekad u budućnosto vilio da se vratim u Dinamo. Jednog dana, sve je moguće. Ipak, s nekim od ovih ljudi koji su sada u Dinamu ne bih se upuštao u saradnju. Dinamo je veliki klub, ali iko ko ima imalo karaktera ne bi se vratio tek tako nakon onoga što se dogodilo sa mnom i mojim saradnicima. Jednog dana možda", rekao je 48-godišnji Osječanin, koji je proljetos smijenjen zato što je, zajedno sa ostatkom svog stručnog štaba, digao glas protiv smanjenja plata u mjesecima kad su fudbalske lopte u hrvstskoj ligi mirovale zbog pandemije korona virusa.

Bjelica je na klupi Dinama bio od maja 2018. do aprila ove godine, a ekipu je predvodio na 99 utakmica i upisao 71 pobjedu, 15 remija i 13 poraza

Nije pretjerano ako se kaže da je ispisao istoriju zagrebačkog kluba jer je pod njegovom komandom Dinamo u sezoni 2018-19 nakon 49 godina izborio proljeće na evropskoj sceni.

Kada je u pitanju izbor novog trenera, mnogo je imena u opticaju, a jedan od kandidata je nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor Bosne i Hercegovine, a sada strateg turskog Kajzerispora Robert Prosinečki.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.