naježićete se!

Kakva priča! Evo zašto je "Đumi" otišao iz Partizana!

Autor Pavle Knežević

Iskusni trener konačno otkrio zašto je otišao, ali i zašto je dolazio u Partizan

Izvor: MN PRESS

Stručni štab Partizana pretrpeo je promene, pošto je otišao Milan Đuričić, popularni "Đumi", a umesto njega na mesto asistenta je došao bivši selektor Radovan Čurčić.

Javnost nije znala razloge Đumijevog odlaska, mnogo se nagađalo oko toga, a Savo Milošević mu je javno "zahvalio do neba", ne navodeći razloge. Ispostavilo se da iza svega se krije jedna neverovatno humana priča.

Kada je Milošević seo na klupu crno-belih, jedan od njegovih uslova bio je dolazak Đuričića na mesto asistenta. Popularni Đumi pristao je iz samo jednog razloga i uz jedan lični uslov.

"Imao sam ozbiljan zdravstveni problem, tačnije karcinom grla. Morao sam da čekam na pet skener čak dve godine i situacija je postala ozbiljna. Onda se javio moj prijatelj Savo, koji mi je to rešio, i za dva meseca sam došao na red. Rekao sam mu još tada da mu zbog toga dugujem i da ću mu pomoći u Partizanu. Pristao sam da mu budem pomoćnik na godinu dana, dok se ne snađe, i tako je i bilo", rekao je Đuričić za Kurir.

Milošević se odlično snašao, tako da je Đuričić mogao "mirne glave" da ode.

"Dao sam sebe maksimalno, kako to uvek i radim. Uneo sam tu ofanzivnost i lepršav fudbal, na kome uvek potenciram, i to nam je donelo rezultat u prvom delu sezone. Ono što smo pokazali tada bilo je upravo ono što smo i želeli. U drugom delu šampionata stvari su se malo promenile, nismo bili toliko ofanzivni, ali ukazao sam Savu na to kad sam odlazio i imaće priliku preko leta to da popravi", rekao je iskusni trener.

Đuričić je vodio Zemun, Vojvodinu, Radnički iz Niša, Inđiju, vršio nekoliko funkcija u FSS.

Tagovi