Fudbal

Gdje bi bio Milan da je Ibra došao na startu sezone?!

Autor mondo.ba

"Bio bi prvak", riječi su Zlatana Ibrahimovića koje dobijaju na značaju poslije još jedne pobjede "rosonera" koju im je donio upravo ON.

Izvor: Spada/LaPresse

"Milan bi bio prvak da sam došao na početku sezone", rekao je u svom stilu Šveđanin poslije spektakularne pobjede 4:2 Milana nad Juventusom u kojoj je upisao po gol i asistenciju.

Ova izjava "zatalasala" je Italiju i izazvala veliki broj komentara o njegovoj dobro poznatoj aroganciji, ali iz kola u kolo ona dobija na značaju.

 Tek će dobiti poslije pobjede Milana nad Sasuolom 2:1 u utorak uveče koju je režirao upravo Ibrahimović.

Iskusni napadač postigao je oba gola za svoju ekipu i potvrdio da bi u najmanju ruku sezona zaista bila drugačija da ju je počeo u dresu "rosonera".

A potvrdio je da i u 39. godini i dalje ima "nos" za gol.

Za prvi pogodak glavom u 19. minutu bilo mu je „dovoljno“ da odloži loptu saigračima i namjesti se iza odbrane, a za drugi, mnogo bolniji, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, trebao je "samo" da izbjegne loše postavljenu ofsajd zamku.

Kako to jednostavno djeluje kada to radi Ibra.

Ovim pogotkom ubio je nadu domaćih koji su samo pet minuta prije toga odlučili da upropaste jubilej Đanluiđija Donarume golom iz penala.

Realizovao ga je Frančesko Kaputo, a skrivio Hakan Čalhanoglu.

Imao je i Sasuolo svog tragičara, a to je Mehdi Murabija. Marokanski veznjak u posljednjim sekundama prvog poluvremena zaradio je drugi žuti karton pa su domaći morali u jurnjavu za rezultatom u nastavku sa igračem manje.

To ih je naravno usporilo, kao i postavka Milana koji nije pretjerano rizikovao sa tri boda u džepu.

Sedma pobjeda Milana u posljednjih devet mečeva trebala je da bude i ubjedljivija, ali je Konsilji 15 minuta prije kraja pogodio stativu, a njegovi saigrači pet minuta kasnije u samo par sekundi tri puta su pogađali golmana Sasuola u tijelo.

Donaruma u "klubu 200"

Đanluiđi Donaruma odigrao je 200. meč za Milan i postao najmlađi igrač u istoriji kluba koji je stigao do ovog jubileja. Golman Milana sa 21 godinom 4 mjeseca i 26 dana učinio je to gotovo 11 mjeseci prije legendarnog Paola Maldinija.

Stefano Pioli ipak može da bude zadovoljan, a biće još više kada čuje vijest koja je stigla tokom meča, a to je da su Milan i Ralf Rangnik prekinuli pregovore. Informaciju su objavili njemački "Kiker", potom i "Bild" te naveli da bi Pioliju trebao da bude produžen ugovor.

Serija A, 35, kolo

Sasuolo – Milan 1:2 (1:1)
/ Kaputo 42 penal – Ibrahimović 19, 45+2/

Srijeda

Parma – Napoli 19.30
Inter – Fiorentina 21.45
Leće – Breša
Sampdorija – Đenova
SPAL – Roma
Torino – Verona


Četvrtak

Udineze – Juventus 19.30
Lacio – Kaljari 21.45

Tabela: Juventus 80, Atalanta (+1) 74, Inter 72, Lacio 69, Milan (+1) 59, Roma 58, Napoli 56, Sasuolo (+1) 48, Verona 45, Bolonja (+1) 43, Kaljari 42, Fiorentina 42, Sampdorija 41, Parma 40, Torino 37, Udineze 36, Đenova 33, Leće 29, Breša 24, SPAL 19