Fudbal

Potvrđeno je: Emeri nakon četiri godine opet u Španiji, vodiće Viljareal!

Autor mondo.ba

Dogovorena je trogodišnja saradnja

Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Priča je "plasirana" početkom nedjelje, a danas je potvrđeno – Unai Emeri je novi trener Viljareala!

"Žuta podmornica" se, naime, nakon završetka sezone u Primeri po drugi put rastala sa Havijem Kaljehom, koji je predvodio ekipu do petog mjesta, koje donosi nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nije to, međutim, bilo dovoljno da zadrži posao, a rukovodstvo kluba je odlučilo da ga zamijeni Emerijem, sa kojim je dogovorena trogodišnja saradnja.

"Viljareal je postigao dogovor sa Emerijem oko angažmana, a baskijski trener će naš trener biti u naredne tri godine. Emeri je trener koji ima veliku reputaciju i značajno iskustvo u svjetskom fudbalu", bile su riječi kojima je španski klub putem društvenih mreža obavijestilo o ovoj promjeni.

Emeri, koji je bez posla od novembra prošle godine, kada se rastao sa Arsenalom, trenersku karijeru je počeo 2004. godine u Lorki, koju je uveo u Segundu, prije nego što je 2016. godine preuzeo brigu nad Almerijom.

Čak četiri godine je bio trener Valensije, iz koje je 2012. godine došao u Sevilju i osvojio tri trofeja u Ligi Evrope, poslije čega je još radio u Pari sen Žermenu i, rekli smo, Arsenalu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.