Fudbal

Otac mu je bio trenerčina, a on napustio klupu nakon NULA utakmica!

Autor mondo.ba

Holandski trener Đordi Krojf napustio je funkciju selektora fudbalske reprezentacije Ekvadora, a da je nije vodio ni na jednoj utakmici.

Izvor: JAN KRUGER/GETTY IMAGES EUROPE

Holanđanin, koji je tokom igračke karijere kratko igrao za Barselonu i Mančester junajted, imenovan je za ekvadorskog selektora u januaru ove godine, ali zbog pandemije korona virusa u njegovom mandatu nije bilo odigravanja utakmica.

Sin legendarnog Johana Krojfa je napustio klupu Ekvadora nakon niza promjena u rukovodstvu tamošnjeg saveza, prenijela je agencija "Anadolija". Između ostalih, ekvadorski savez je napustio jedan od njegovih najbližih saradnika Antonio Kordon.

"Zdravstvena situacija zbog pandemije Covid-19 kreirala je nesigurnost u cijelom svijetu koji je pogodio sva područja života (...), a ekvadorski fudbal nije daleko od ove nove stvarnosti koja je dovela do odgađanja kvalifikacija u martu i Kopa Amerika na ljeto", naveo je Krojf u pisanoj ostavci.

Prema njegovim riječima, cijela kriza dovela je i do podjela kod rukovodstva koja je kulminirala odlaskom Antonija Kordona sa funkcije sportskog direktora.

"Poslije njegovog odlaska, shvatio sam da je vrijeme da podnesem ostavku uz pristanak da mi bude umanjena plata za dio u slučaju raskida ugovora", dodao je sin proslavljenog Holanđanina.

Holandski stručnjak je prethodno trenirao Makabi iz Tel Aviva i kineskog superligaša Čongving Lifan.

Krojf je ovog ljeta trebao predvoditi Ekvador na Kopa Americi, koja je prolongirana za narednu godinu, a ugovor mu je važio do kraja ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.