• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema trenerskog iskustva, ali svlačionica Barse hoće NJEGA!

Autor mondo.ba

Ili bolje rečeno – hoće ga Mesi.

 Barselona - Igrači - Leo Mesi hoće Patrika Klajverta na klupi Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images South America

Iako je Barselona još uvijek u igri u osmini finala Lige šampiona gdje će dočekati Napoli (prvi meč završen 1:1) jasno je da je ovo prilično neuspješna sezona za Katalonce.

Izgubili su prednost i na kraju šampionsku titulu u španskoj Primeri, koju je prigrabio Real Madrid, dok će se za trofej Kupa kralja boriti Real Sosijedad i Atletik Bilbao.

Možda će vas zanimati

Kike Setijen nije ispunio zadatak pa će morati da napusti klupu Barselone, a krenula su nagađanja o njegovom nasljedniku.

O njemu  će odlučivati uprava kluba, međutim, poznato je da veliki uticaj na izbor trenera ima najveća zvijezda Lionel Mesi.

A šta on kaže?

List "Mundo Deportivo" objavio je da svlačionica Barselone želi da na klupu sjedne Patrik Klajvert, legendarni holandski napadač koji je ostavio traga u katalonskom klubu i koji je trenutno director njihove akademije.

Iako se navodi da je Klajvert želja Barseloninih igrača, to je vjerovatno jedan od načina na koji Argentinac poručuje ko treba da vodi ekipu.

"PRO ET CONTRA"

Klajverta smatraju za idealno rješenje iako on nema gotovo nikakvog iskustva u trenerskom poslu, odnosno vodio je kratko tek rezervni tim Tventea i selekciju Kurasaa.

Holanđanin, međutim, od trenutka kada je završio karijeru  2008. do danas, svo vrijeme prisutan u fudbalu, a radio je uglavnom kao asistent ili sportski direktor u klubovima, odnosno reprezentacijama.

Bio je asistent u AZ Alkmaru i NEC Nijmegenu, potom je vodio rezervni tim Tventea sa kojim je osvojio ligu, da bi potom prešao u stručni štab reprezentacije Holandije kod Luja Van Gala.

Nakon toga okušao se i samostalno kao selektor Kurasaa, pa paralelno trenirao U19 selekciju Ajaksa u kojoj je bio i njegov sin Džastin, da bi od 2018. do jula 2019. pomagao Klarensu Sedorfu na klupi Kameruna.

Od prošle godine obavlja funkciju direktora akademije Barselone, što je jedan od argumenata u njegovu korist. Klajvert ima odličan odnos sa mladim igračima katalonskog kluba, a španski mediji navodi da je upravo on pomogao mladoj zvijezdi Ansuu Fatiju da se uklopi u prvi tim Barselone, kao i Frenkiju De Jongu nakon dolaska iz Ajaksa.

“Mundo Deportivo” navodi da igrači Barselona vide Klajverta kao istinskog lidera na klupi, trenera koji ima izuzetno igračko iskustvo, koji je nosio dres Barselone i zna da se nosi sa bilo kojom situacijom.

On predstavlja upravo ono što Mesi želi: snagu i karakter, čime se Kike Setijen očigledno nije pokazao.

Veliki plus je i to što je poliglota, govori holandski, njemački, engleski, francuski i portugalski pa vjeruju da neće imati problema da svoje iskustvo prenese cijeloj svlačionici, a mogao bi da bude i ključan za konačni oporavak Usmana Dembelea.

Jednom rječju Klajvert je Barselonin – Zidan.

Da li će Đozep Bartomeu pružiti šansu Klajvertu kao što je Florentino Perez pružio Francuzu početkom 2016. a ovaj mu vratio osvajanjem 11 trofeja, saznaćemo narednih dana.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC