Fudbal

Crveno-bijeli brži, agresivniji, konkretniji: Zvezda - Borac 3:0!

Autori mondo.ba mondo.rs

Banjalučki Borac poražen je od Crvene zvezde 3:0 u "generalki" na beogradskoj Marakani.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Borac odigrali su prijateljsku utakmicu pred početak sezone u Superligi Srbije, odnosno Premijer ligi BIH, a na kraju su slavili crveno-bijeli rzultatom 3:0.

Golovima Srđana Spiridonovića u 15. minutu, Veljka Nikolića u 54. i Andrije Radulovića u 88, tim Dejana Stankovića je zadovoljio trenera uoči start Superlige, zakazan za subotu.

Crveno-bijeli su sve golove postigli iz lijepih akcija, u kojima su podjednako veliki posao uradili i asistenti Mirko Ivanić, Spiridonović i Aleksa Vukanović.

Naravno, to što se ime novog Zvezdinog krilnog napadača nalazi i među strijelcima i među asistentima potvrda je da je ponovo zadovoljio i da je još jednom najavio da će biti pravo pojačanje šampionu.

Dok je najistureniji Tomane ponovo vodio "rat" sa štoperima, ofanzivci crveno-bijelih Katai i Spiridonović stvarali su od početka probleme Banjalučanima i nagovijestili kreativniju Zvezdu u odnosu na prošlu sezonu.

Uz njih dvojicu, danas su se istakli i Ivanić i Nikolić, koji su pokazali da su spremni za borbu za mjesto u timu sa Gelorom Kangom, koji će se ove nedelje vratiti među crveno-bijele.

A možda će doći zajedno sa bivšim napadačem Mančester junajteda Federikom Makedom.

IZ MINUTA U MINUT:

Crveno bijeli poveli su u 15. minutu.

Lijepom akcijom Kataija, Rodića i Ivanića crveno-bijeli su stvorili priliku koju je Srđan Spiridonović pretvorio u gol.

Priliku da se upiše u strijelce imao je u 21. i Aleksandar Katai, ali je iz slobodnog udarca šutirao direktno u golmana Borca Bojana Pavlovića.

Najraspoloženiji u redovima Borca je Almedin Ziljkić čiji udarac je prvo izblokiran, a nekoliko minuta poslije šutirao je u Borjana.

Pavlović ima posla na današnjoj utakmici, golman Borca je odbranio pokušaj Nikolića, potom i Kataija u 34. minutu.

Odličnu priliku imala je Zvezda da poveća vođstvo u 36. minutu, bila je to kontra "četiri na tri", ali Spiridonović nije dobro kombinovao sa saigračima i igrači Borca stigli su da se vrate i otklone opasnost.

Jednu od rijetkih kontri Borca završio je Goran Zakarić dobrim udarcem sa preko 25 metara, međutim, lopta je otišla pored stative.

Spiridonović je pet minuta prije odmora mogao i do drugog pogotka, ali je Danilović požrtvovanom intervencijom izblokirao njegov udarac u posljednjem trenutku.

Počelo je drugo poluvrijeme na Marakani, u ekipi Borca nije bilo izmjena dok je Stanković umjesto Kataija ubacio Vulića.

Crvena zvezda vodi 2:0 od 54. minuta.

Nikolić je počeo akciju koju je nekoliko trenutaka kasnije završio preciznim udarcem za vođstvo, poslije lijepe asistencije Spiridonovića na ivici šesnaesterca.

Tomane je neometan šutirao poslije kornera u 58. minutu. Srećom po crveno-plave - pored gola.

Petostruku izmjenu napravio je Vlado Jagodić u 63. minutu. Izašli su Subić, Milojević, Ziljkić, Brtan i Lukić, a umjesto njih u igri su Janičić, Ćosić, Vojnović, Crnov i Marković

U 70. minutu Marković je šutirao glavom preko gola poslije centaršuta Ćosića.

Pavlović je u dva navrata intervenisao poslije dobrih centaršuta crveno-bijelih u kojima je takođe sada nekoliko svježih igrača.

Prvi korner za Borac u 81. minutu poslije pokušaja voleja Crnova, nešto kasnije novi korner poslije prodora Danilovića po lijevom boku. Nema opasnosti po gol Zvezde.

Lijep pokušaj Gavrića sa dvadesetak metara, lopta odlazi pored gola. 

3:0 za Crvenu zvezdu u 89. minutu.

Bilo je to odlično ubacivanje Radulovića, Kruz je kasnio i mladi fudbaler Zvezde rutinski je stigao do pogotka.

Kraj utakmice na Marakani.

NAJAVA

Poslije uspješnih testova u utakmicama protiv IMT-a 2:0, Metalca 1:0 i Napretka 2:1, Crvena zvezda večeras u 19 časova igra posljednju provjeru za početak sezone.

Naravno, danas su u prvom planu ipak vijesti o transferima, jer je najavljeno da će Gelor Kanga da se vrati u Crvenu zvezdu iz praške Sparte, kao i da će doći i Federiko Makeda iz Panatinaikosa.

Ekipa Dejana Stankovića će prvi put od 2011. na "Marakani" igrati protiv Borca iz Banjaluke koji je u pripremnom periodu upisao pet pobjeda i jedam remi i sa mnogo optimizma dočekuje novu sezonu.

Šef stručnog štaba crveno-bijelih će sigurno imati velike zahtjeve od igrača s obzirom na to da dolazi subota i početak sezone.

U tom pogledu, ovo će biti posljednja kontrola pred meč protiv Novog Pazara, a Stanković će na teren od prvog minuta izvesti ove igrače:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Ivanić - Spiridonivić, Ivanić, Katai - Tomane

U sastavu Borca su nekadašnja "desetka" Vojvodine Stojan Vranješ i bivše krilo Partizana Goran Zakarić.

BORAC: Pavlović - Djukanović, Subić, Jovanović, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Lukić, Zakarić

Crveno-bijeli su pripreme sproveli u dve faze - u prvoj su boravili na Divčibarama, a završni dio su odradili u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Borac se pripremao na Zlatiboru, gdje je odigrao pet utakmica, a prošle subote odigrao je u Banjaluci prijateljski meč sa Rudar Prijedorom i slavio 4:3.

Pratite današnji prijateljski meč uz MONDO, klikom na livestream.