• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijeli brži, agresivniji, konkretniji: Zvezda - Borac 3:0!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Banjalučki Borac poražen je od Crvene zvezde 3:0 u "generalki" na beogradskoj Marakani.

 UŽIVO Borac - zvezda prijateljska utakmica Marakana Beograd livestream Youtube Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Borac odigrali su prijateljsku utakmicu pred početak sezone u Superligi Srbije, odnosno Premijer ligi BIH, a na kraju su slavili crveno-bijeli rzultatom 3:0.

Golovima Srđana Spiridonovića u 15. minutu, Veljka Nikolića u 54. i Andrije Radulovića u 88, tim Dejana Stankovića je zadovoljio trenera uoči start Superlige, zakazan za subotu.

Crveno-bijeli su sve golove postigli iz lijepih akcija, u kojima su podjednako veliki posao uradili i asistenti Mirko Ivanić, Spiridonović i Aleksa Vukanović.

Naravno, to što se ime novog Zvezdinog krilnog napadača nalazi i među strijelcima i među asistentima potvrda je da je ponovo zadovoljio i da je još jednom najavio da će biti pravo pojačanje šampionu.

Dok je najistureniji Tomane ponovo vodio "rat" sa štoperima, ofanzivci crveno-bijelih Katai i Spiridonović stvarali su od početka probleme Banjalučanima i nagovijestili kreativniju Zvezdu u odnosu na prošlu sezonu.

Uz njih dvojicu, danas su se istakli i Ivanić i Nikolić, koji su pokazali da su spremni za borbu za mjesto u timu sa Gelorom Kangom, koji će se ove nedelje vratiti među crveno-bijele.

A možda će doći zajedno sa bivšim napadačem Mančester junajteda Federikom Makedom.

IZ MINUTA U MINUT:

Crveno bijeli poveli su u 15. minutu.

Lijepom akcijom Kataija, Rodića i Ivanića crveno-bijeli su stvorili priliku koju je Srđan Spiridonović pretvorio u gol.

Priliku da se upiše u strijelce imao je u 21. i Aleksandar Katai, ali je iz slobodnog udarca šutirao direktno u golmana Borca Bojana Pavlovića.

Najraspoloženiji u redovima Borca je Almedin Ziljkić čiji udarac je prvo izblokiran, a nekoliko minuta poslije šutirao je u Borjana.

Pavlović ima posla na današnjoj utakmici, golman Borca je odbranio pokušaj Nikolića, potom i Kataija u 34. minutu.

Odličnu priliku imala je Zvezda da poveća vođstvo u 36. minutu, bila je to kontra "četiri na tri", ali Spiridonović nije dobro kombinovao sa saigračima i igrači Borca stigli su da se vrate i otklone opasnost.

Jednu od rijetkih kontri Borca završio je Goran Zakarić dobrim udarcem sa preko 25 metara, međutim, lopta je otišla pored stative.

Možda će vas zanimati

Spiridonović je pet minuta prije odmora mogao i do drugog pogotka, ali je Danilović požrtvovanom intervencijom izblokirao njegov udarac u posljednjem trenutku.

Počelo je drugo poluvrijeme na Marakani, u ekipi Borca nije bilo izmjena dok je Stanković umjesto Kataija ubacio Vulića.

Crvena zvezda vodi 2:0 od 54. minuta.

Nikolić je počeo akciju koju je nekoliko trenutaka kasnije završio preciznim udarcem za vođstvo, poslije lijepe asistencije Spiridonovića na ivici šesnaesterca.

Tomane je neometan šutirao poslije kornera u 58. minutu. Srećom po crveno-plave - pored gola.

Petostruku izmjenu napravio je Vlado Jagodić u 63. minutu. Izašli su Subić, Milojević, Ziljkić, Brtan i Lukić, a umjesto njih u igri su Janičić, Ćosić, Vojnović, Crnov i Marković

U 70. minutu Marković je šutirao glavom preko gola poslije centaršuta Ćosića.

Pavlović je u dva navrata intervenisao poslije dobrih centaršuta crveno-bijelih u kojima je takođe sada nekoliko svježih igrača.

Prvi korner za Borac u 81. minutu poslije pokušaja voleja Crnova, nešto kasnije novi korner poslije prodora Danilovića po lijevom boku. Nema opasnosti po gol Zvezde.

Lijep pokušaj Gavrića sa dvadesetak metara, lopta odlazi pored gola. 

3:0 za Crvenu zvezdu u 89. minutu.

Bilo je to odlično ubacivanje Radulovića, Kruz je kasnio i mladi fudbaler Zvezde rutinski je stigao do pogotka.

Kraj utakmice na Marakani.

NAJAVA

Poslije uspješnih testova u utakmicama protiv IMT-a 2:0, Metalca 1:0 i Napretka 2:1, Crvena zvezda večeras u 19 časova igra posljednju provjeru za početak sezone.

Naravno, danas su u prvom planu ipak vijesti o transferima, jer je najavljeno da će Gelor Kanga da se vrati u Crvenu zvezdu iz praške Sparte, kao i da će doći i Federiko Makeda iz Panatinaikosa.

Ekipa Dejana Stankovića će prvi put od 2011. na "Marakani" igrati protiv Borca iz Banjaluke koji je u pripremnom periodu upisao pet pobjeda i jedam remi i sa mnogo optimizma dočekuje novu sezonu.

Šef stručnog štaba crveno-bijelih će sigurno imati velike zahtjeve od igrača s obzirom na to da dolazi subota i početak sezone.

U tom pogledu, ovo će biti posljednja kontrola pred meč protiv Novog Pazara, a Stanković će na teren od prvog minuta izvesti ove igrače:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Ivanić - Spiridonivić, Ivanić, Katai - Tomane

U sastavu Borca su nekadašnja "desetka" Vojvodine Stojan Vranješ i bivše krilo Partizana Goran Zakarić.

BORAC: Pavlović - Djukanović, Subić, Jovanović, Milojević, Danilović, Brtan, Vranješ, Ziljkić, Lukić, Zakarić

Crveno-bijeli su pripreme sproveli u dve faze - u prvoj su boravili na Divčibarama, a završni dio su odradili u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Borac se pripremao na Zlatiboru, gdje je odigrao pet utakmica, a prošle subote odigrao je u Banjaluci prijateljski meč sa Rudar Prijedorom i slavio 4:3.

Pratite današnji prijateljski meč uz MONDO, klikom na livestream.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Skidajte te crne dresove. Bruka jedna.

Djordje Cikago

"Crveno-bijeli brži, agresivniji, konkretniji: Borac - Zvezda 3:0!" Eh da je naslov tacan, ali nije jbg.... ipak, Aj Borac!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC