Šta radite to?

Rumuni imaju najluđe prvenstvo u Evropi: Niko ovako nije dobio šampiona!

Autor Dušan Ninković

Kakvu su odluku donijeli Rumuni, pa ovo nema ni na filmu.

Izvor: Fran Santiago/Getty Images Europe, Getty Images/Fran Santiago

Kada pomislite da je fudbal u Srbiji neobičan, uglavnom se pojave Turci da demantuju. Kada pomislite da je u Turskoj neobično, evo ih Rumuni!

Nevjerovatna odluka Rumuna da fudbalska utakmica koja nije meč posljednjeg kola bude finale sezone!

Možda će vas zanimati

Ovako stoje stvari. Rumuni su na kraju ligaškog dijela takmičenja podijelili tabelu, pa su neki timovi u doigravanju za titulu odigrali po 10, a neki tek osam mečeva. Na kraju neće ni završiti sezonu sa istim brojem utakmica, a razlog su preporuke UEFA.

Problem je nastao zbog utakmice koju Univerzitatea treba da odigra protiv Astre. Taj meč je odgođen, jer su fudbaleri Astre bili pozitivni na korona virus, pa će se večeras igrati pravo finale sezone.

U drugom dijelu sezone, tačnije plej-ofu za titulu, Kluž ima devet odigranih mečeva, dok Univerzitatea ima utakmicu manje. Ali, ništa im ne znači to...

Kluž je lider, sa 46 boda, tim iz Krajove ih prati sa 44 i pošto je nemoguće na drugi način odrediti šampiona, međusobni susret će biti finale.

Ko pobijedi, šampion je Rumunije! A ako bude neriješeno? Jasno, produžeci, penali i sve tako redom, kako se inače igra u kup takmičenjima.

Meč se igra u Krajovi, ali na utakmici neće biti navijača. Zato fanovi trenutno drugoplasiranog tima prave fešttu oko stadiona i pripremaju se za proslavu titule kojoj neće prisustvovati ni Dan Petresku, proslavljeni fudbaler i trener Kluža. On se još nalazi u izolaciji, pa će igrači morati bez njega da se bore za trofej.

Kluž bi mogao da stigne do treće titule u nizu, a ukupno šeste, dok bi ekipi iz Krajove ovo bio peti trofej, prvi od 1991. godine. Pa, može li zanimljivije od ovoga?

Tagovi