• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sisao je krv ovoj "divi" i šmrkao kokain, danas je porodični tip (VIDEO)

Autor Vladimir Sukdolak

Adrijan Mutu vodi mladu reprezentaciju Rumunije i uživa u braku sa prelepom misicom Sandrom. Burnu prošlost je ostavio iza sebe, ali je iz nje izvukao pouke.

 Sisao je krv ovoj "divi" i šmrkao kokain, danas je porodični tip (VIDEO) Adrijan Mutu Izvor: MONDO/screenshot

Da li znate ko je za Čelsi bio vesnik "najlepšeg proleća"?

Jeste. Roman Abramovič je preuzeo klub sa Stamford Bridža 2003. i svima je bilo jasno da "plavci" pod komandom ruskog oligarha neće bitisati kao prosek Premijer lige, već da su ambicije bogatog vlasnika daleko veće.

Ali...

Možda će vas zanimati

Jedna druga ličnost, harizmatična i previše kontroverzna, kao deo projekta Abramoviča, bila je najava trofejnih godina, pa i decenija za Čelsi.

Adrijan Mutu!

Tako je stari "Headhunters" (ozloglašena huliganska grupa Čelsija) u Rumunu prepoznao nekog čija će energija pokrenuti lavinu pobeda. Ne zbog toga što je sjajni napadač plaćen Parmi više od 22 miliona funti i što je iza sebe imao sjajne sezone u to vreme mnogo više cenjenoj Seriji A, već zbog glasa "nemirnog dečaka" koji ga je pratio.

Mutu se u Londonu kratko zadržao, tek jednu sezonu. Manje-više imao je dobru minutažu i solidan učinak, ali mu engleska klima nije odgovarala. Klaudio Ranijeri nije uspeo od njega da napravi superzvezdu na terenu. Kasnije ni Murinjo...

Sportske strane ostale su prazne, ali su tabloidne bile prepune fotografija Rumuna. U Londonu je, kažu li jezici, otkrio nešto što je mnoge zvezde i pre i posle koštalo blistavih karijera.

Mutu 1
Izvor: YouTube

Da je gurao u nos ono što ne sme, pokazali su testovi u septembru 2004. "Specijalni" je morao da ga precrta. Nastavio je u Juventusu, pa u Fiorentini, gde je opet igrači eksplodirao!

"The Sun" piše da Mutu danas vodi drugačiji život. U Rumuniji mu je poverena mlada selekcija i slavni napadač pokušava na sve načine da decu usmeri na pravi put. Čak smo imali prilike da popričamo s njim u Turskoj ove zime. Došao je da isprati kandidate za svoj tim i pojavio se na meču sa Partizanom. Nije ga bilo teško prepoznati.

"Mislim da sam prava osoba da vodim mlade. Odlično znam šta se dešava kada igrač ima problem sa nedisciplinom", izjavio je Mutu za BBC.

"Prošao sam kroz teške trenutke i vratio se jači. Ako se dogodi da neko od mojih igrača pogreši, odmah ću mu skrenuti pažnju na posledice. Ako neko pogreši, ne sme da bude osuđen od strane društva, već mu je potrebna pomoć. Pogrešio sam i vratio se bolji nego što sam bio", naveo je deo svoje priče.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Njegove ambicije kao trenera poklapaju sa onim koje je imao kao fudbaler – želi da bude najbolji.

U karijeri je mnogo energije potrošio boreći se protiv optužbi supruge Aleksandre Dinu da ju je zlostavljao. Dobio je poznatu TV voditeljku na sudu, ali je stečenu imovinu morao da deli. Nije mu išlo ni u vezi sa holivudskom zvezdom Moranom Atias, a 2004. otkrivena je njegova afera sa porno glumicom Laurom Andrešan.

Čuvena priča nastala je 2004, a umetnica je za 10.000 funti okrtila engleskom tabloidu pikanterije koje su ih zanimale, pa i to se na prvom orgijanju kod nje u stanu posekla i da joj je Mutu sisao krv kao vampir.

Nekako u to vreme došlo je do pucanja između njega i Murinja. "Specijalni" je poludeo kada se Rumun javio na reprezentativne obaveze pošto je prethodno propustio tri utakmice za Čelsi zbog povrede. Istog meseca podvrgnut je rutinskom testu na drogu...
U krvi mu je otkriven kokain!

Iako je kategorički odbijao, priznao je na kraju da je koristio druge supstance kako bi pojačao svoje seksualne sposobnosti: "Zvuči smešno, ali sam koristio druge supstance kako bi bio bolji u krevetu".

Zbog sedmomesečne suspenzije, sud je naložio da je Čelsiju dužan 15 miliona funti, ali je na kraju uspeo da pronađe zajednički jezik sa "plavcima".

Dok je igrao fudbal, Mutu je završio prava, voli poeziju i obožava Dostojevskog.

"Valjda sam krajnje podeljena ličnost", izjavio je jednom prilikom.

Priču o tome kakav je Mutu čovek, najbolje opisuje događaj iz 2013, kada je na televiziji video tužnu priču iz Kine, o detetu koje je spašeno iz kanalizacione cevi.

"Nisam mogao da spavam i da jedem. Morao sam da usvojim tu bebu. Bog me je poslao".

Mutu, ipak, nije uspeo da usvoji bebu, ali je sina dočekao 2018. godine sa nekadašnjom mis Rumunije, inače trećom ženom Sandrom Bačići.

Danas je porodični čovek.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC