Fudbal

Jagodić: Na "Grbavicu" ne po bod, idemo da napadnemo Želju!

Autor Dragan Šutvić

Nakon dva kola, Borac ima šest bodova i osam postignutih golova. Mreža je za sad netaknuta.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Dvije utakmice – šest bodova i gol-razlika 8:0!

To je učinak fudbalera Borca koji su nakon uvodnih 180 minuta na prvom mjestu premijerligaške tabele, a koji su ove večeri na Gradskom stadionu "uzeli mjeru" i ekipi Slobode, koja se pokazala kao "tvrđi orah" od Mladosti na premijeri.

"Očekivao sam da može da se desi ovakva situacija, pogotovo zbog lošeg vremena. Sloboda je veoma dobro djelovala u prvom poluvremenu, što je djelo mog kolege Crnogorca. Ne želim, ipak, da se sad stvori neka euforija i da se razmišlja o visokim rezultatima, poput onog protiv Mladosti. To nije realno, mada bih ja kao svaki trener to volio. U otvaranju utakmice nismo uradili ono što smo željeli, a to je da dođemo do brzog vođstva. Nismo to uspjeli protiv ovakve postavke igre, koja je identična onoj koju je Slobda primijenila protiv Sarajeva u prijateljskoj utakmici, kada je takođe Husejinović bio najistureniji igrač. Upozoravao sam igrače da moramo da budemo maksimalno koncentrisani ako u prvih 10-15 minuta želimo da dođemo do vođstva. Imali smo tri pokušaja glavom, dva kapiten Vranješ i jedan Lukić, ali je Sloboda dobro prijetila, imali su opasne izlaske u kontranapade i to prebacivanjem lopta iza leđa naše odbrane", rekao je trener Borca Vlado Jagodić na konferenciji za novinare u odjavi utakmice.

Najvažnije je, ističe strateg crveno-plavih, da je upisana nova "trojka".

"Bit je da smo osvojili tri boda. Ne mogu ja da kažem da je bilo loše, kako će biti kad smo opet u prvom poluvremenu imali 15-ak šuteva prema golu? Jednostavno, lopta nije htjela u gol, ali smo se na pauzi dobro 'resetovali' i dogovorili kako ćemo u nastavku i, naravno, iskustvo je dovelo do ovog rezultata. Čestitam igračima, spremamo se za seriju koja dolazi. Imamo šest bodova, odličnu gol-razliku i na krilima toga imamo pravo da pravimo strategiju za ovo što nam slijedi", naveo je Jagodić, ne propustivši šansu da pohvali kolegu iz protivničkog tabora.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Vrlo dobro znam, dok sam radio u Tuzli, koliko je Gradimir predan trener i koliko želi da napreduje. Ne sumnjam u njega i drago mi je da mladi ljudi vode Slobodu."

Prvi naredni Borčev ispit je Željezničar, a meč se igra u utorak na Grbavici.

"Drago mi je da na Grbavicu putujemo sa šest bodova. Toliko ima i Željezničar i očekujem sjajan derbi u tom smislu. Idemo tamo puni samopouzdanja, da odigramo maksimalno koliko u ovom trenutku možemo i ne sumnjam da će utakmica biti prava za one koji vole fudbal. Ne idemo tamo na neriješeno, idemo da napadnemo Željezničar i da ih pobijedimo. Ipak, treba mi malo prostora nakon ove utakmice, dok pregledam zdravstveni bilten a tu je i mnogo drugih faktora koji će odlučivati."

Ekipa Slobode propustila je nekoliko povoljnih šansi u prvom dijelu, što ju je, na kraju, koštalo pozitivnog ishoda.

"Želio bih, prije svega, da čestitam kolegi Jagodiću na pobjedi. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali fnih prilika i da je trebalo da postignemo bar jedan gol, međutim kao što svi znate, mi imamo jednu novu ekipu, sa dosta mladih igrača, uz par iskusnijih i oni su, jednostavno, platili danak neiskustvu. Međutim, moram da ih pohvalim jer se radi o karakternim momcima koji znaju šta hoće i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto. Naravno, biće nam potrebno mnogo vremena i strpljenja da ostvarimo ono što smo zamislili", rekao je večeras trener Tuzlaka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.