NIŠTA OD POVRATKA NAVIJAČA

Nijemci odlučili: Bez publike na stadionima bar do kraja oktobra

Autor mondo.ba

Nova sezona u Bundesligi počinje 19. septembra.

DORTMUND, GERMANY - MAY 16: Borussia Dortmund players walk onto the pitch ahead of the Bundesliga match between Borussia Dortmund and FC Schalke 04 at Signal Iduna Park on May 16, 2020 in Dortmund, Germany. The Bundesliga and Second Bundesliga is the first professional league to resume the season after the nationwide lockdown due to the ongoing Coronavirus (COVID-19) pandemic. All matches until the end of the season will be played behind closed doors. (Photo by Martin Meissner/Pool via Getty Images)
Izvor: Pool/Getty Images Europe

Ministar zdravlja Njemačke Jens Span izjavio je danas da ne može zamisliti povratak navijača na stadione u Njemačkoj u septembru, kda bi trebalo da počne nova sezona Bundeslige.

"Hiljade gledalaca na stadionima - to se ne uklapa u trenutnu stopu zaraze. Ne smijemo preduzimati bilo kakve rizike koji se mogu izbjeći. Moramo ostati oprezni", rekao je Span na Twitteru nakon razgovora sa ministrima zdravlja u 16 njemačkih federalnih jedinica.

Poslije današnjeg sastanka, dogovoreno je da navijačima ne bude dozvoljen dolazak na stadione bar do kraja oktobra, iako je postojala mogućnost da se to ograničenje odnosi samo na pristalice gostiju, ali sada je jasno da gledaocima uopšte neće biti omogućeno da uživo sa tribina prate svoje ljubimce.

Nova sezona u Bundesligi trebalo bi da startuje 19. septembra, što znači da bar u nekoliko uvodnih kola nećemo gledati utakmice s publikom.