Fudbal

Široki optimističan pred Bijeljinu: "Da se nadigravamo - i pobijedimo!"

Autor mondo.ba

Širokobriježani su u prva tri kola osvojili sedam bodova

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Široki Brijeg je u prošlom kolu propustio šansu da, uz sarajevski Željezničar, ostane jedina ekipa sa maksimalnim brojem bodova.

Tim sa Pecare imao je 2:0 u duelu sa Veležom, ali je do kraja meča "prosuo" stečenu prednost, a prva naredna prilika za "vađenje" je Radnik (Gradski stadion u Bijeljini, nedjelja u 19 časova, TV Arena sport).

"Očekuje nas dosta tvrda i neizvjesna utakmica. Radnik je koja ne prima puno golova i koja igra vrlo kompaktno u obrani. Na svom terenu sigurno će se protiv nas postaviti mnogo agresivnije. Ipak, i mi imamo svoje adute, imamo kvalitet i želimo pobjedu u Bijeljini. Nastojaćemo da iskoristimo njihove greške, probijemo odbranu i pokušamo da dođemo do pobjede", rekao je pomoćni trener Širokobriježana Jure Ivanković pred nedjeljno gostovanje u Semberiji.

Široki Brijeg optimistično putuje u Bijeljinu, najavljuje vezista Mateo Marić.

"Odlično smo ušli u sezonu, imamo sedam bodova iz tri utakmice i sigurno puni optimizma putujemo u Bijeljinu. Svjesni smo da je Radnik vrlo nezgodna ekipa i utakmica sigurno neće biti nimalo laka. Ipak, idemo da se nadigravamo, prikažemo svoju igru i u Široki Brijeg se vratimo sa bodovima."

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 4. kolo

Subota:

Mladost – Tuzla siti (17.00)

Velež – Krupa (19.00)

Sloboda – Željezničar (19.00, TV Arena sport)

Nedjelja:

Borac – Zrinjski (17.00, TV Arena sport)

Radnik – Široki Brijeg (19.00, TV Arena sport)

16. septembar:

Olimpik – Sarajevo

TABELA: Željezničar 9, Sarajevo 7, Široki Brijeg 7, Borac 6, Sloboda 4, Velež 4, Zrinjski 4, Tuzla siti 3, Krupa 3, Radnik 2, Mladost 1, Olimpik 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.