• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ide iz derbija u derbi: Poraz na "Grbavici" nas je ujedinio i sad smo mnogo snažniji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u nedjelju u derbiju četvrtog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju mostarski Zrinjski.

 Borac - Zrinjski, najava 4. kolo PL BiH, Vlado Jagodić, Vladan Danilović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

S obzirom da je Borac u prethodnom kolu poražen od Željezničara (2:1), strateg crveno-plavih Vlado Jagodić najprije se u najavi susreta sa Mostarcima kratko osvrnuo i na duel u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

"Idemo iz derbija u derbi. Sigurno bi bila bolja atmosfera da smo napravili bolji rezultat na 'Grbavici', ali bez obzira na to, ostavili smo meč sa Željom iza sebe. Koštala su nas pet minuta drugog poluvremena, ali imam osjećaj da radim s trezvenom grupom igrača i ovaj poraz nas je još više ujedinio. Upravo iz toga proizilazi da u meč sa Zrinjskim idemo mnogo bolji nego što smo bili na 'Grbavici'. Nismo se u Sarajevu branili, što je uostalom pokazala statistika, ali napravili smo neke greške koje je domaćin kaznio. Ovo govorim jer to ne smijemo ponoviti jer je i Zrinjski takav tim koji zna da kažnjava greške", rekao je Jagodić na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali banjalučkog Gradskog stadiona.

Klub sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" nesumnjivo spada u najbolje ekipe u BiH, što dokazuje i podatak da Borac u posljednjih pet godina nije pobijedio Zrinjski, iako je prema riječima trenera Jagodića u maloj rezultatskoj krizi.

"Oni imaju dobar izbor igrača, jesu u krizi rezultata (poraz od Veleža, remi sa Radnikom), ali nikako u krizi igre jer stvaraju mnogo šansi. Vidio sam da već upisuju bodove u Banjaluci, ali zna njihov trener (Mladen Žižović) šta ih ovdje čeka. Mi nemamo razloga niti komocije da razmišljamo o bilo čemu drugom osim o pobjedi. Naravno, to u fudbalu nije uvijek tako prema željama. Uostalom, Zrinjski je protiv Radnika u prvih pola sata mogao da vodi 3:0, a na kraju nisu pobijedili. Ja ne želim da prijetim bilo kome, ali optimizam mora biti prisutan kod nas. Možda do reprezentativne pauze možemo biti čak i prvi ili prvi vrhu. Svaka naredna utakmica je najbitnija, ali moramo da razmišljamo i na evropski meč u koji bi želio da uđemo u pobjedničkom raspoloženju. Zato je i predstojeći duel usko povezan sa susretom sa Sutjeskom. Očekujem od igrača da adekvatno odgovore na ove izazove. Svaka čast Zrinjskom, ali vjerujem da im nećemo dati ni 10 minuta loše igre, kao što je bio slučaj na 'Grbavici', te da ćemo se radovati na kraju".

Jagodić je priznao da ima sve igrače na raspolaganju za utakmicu protiv "plemića" osim Aleksandra Subića, koji je zaliječio povredu stopala, ali će mu još trebati vremena da uđe u formu.

"Kako stvari stoje, moraćemo čekati Subića do reprezentativne pauze. Imali smo juče sastanak s njim, on radi sve bolje, ali moraće da se sastavi sa ekipom u taktičnom smislu", dodao je šef struke Banjalučana.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ponajbolji igrač Banjalučana u dvoboju sa Željom i strijelac jedinog gola Vladan Danilović takođe je s respektom govorio o mostarskom timu, ali je mišljenja da se u Banjaluci protiv bilo koga "nešto pitaju i fudbaleri Borca".

"Suvišno je govoriti o Zrinjskom, koji ima kvalitetnu ekipu, možda i najbolji 'roster' u m:tel Premijer ligi i protiv njih su uvijek neizvjesne utakmice. Međutim, sigurno se i mi nešto pitamo pogotovo jer igramo na našem stadionu. Iskreno, jedva čekam utakmicu", rekao je Danilović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 4. kolo

Subota:

Mladost – Tuzla siti (17.00)

Velež – Krupa (19.00)

Sloboda – Željezničar (19.00, TV Arena sport)

Nedjelja:

Borac – Zrinjski (17.00, TV Arena sport)

Radnik – Široki Brijeg (19.00, TV Arena sport)

16. septembar:

Olimpik – Sarajevo

TABELA: Željezničar 9, Sarajevo 7, Široki Brijeg 7, Borac 6, Sloboda 4, Velež 4, Zrinjski 4, Tuzla siti 3, Krupa 3, Radnik 2, Mladost 1, Olimpik 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC