• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac skoro pet godina nije pobijedio Zrinjski, ali znao je da "petardom" počasti Mostarce! (VIDEO+ANKETA)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-plavi nisu zabilježili pobjedu nad Mostarcima skoro punih pet godina u svim takmičenjima, a najubjedljiviji trijumf nad Zrinjskim zabilježili su 2013. godine kada je u dresu Borca briljirao četvorostruki strijelac Nemanja Bilbija, sada kapiten "plemića".

 Borac - Zrinjski, najava i statistika 4. kolo PL BiH, anketa Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Poslije poraza u derbiju sa Željezničarem (2:1), fudbaleri Borca će u nedjelju (17.00) igrati novi derbi susret i to protiv mostarskog Zrinjskog, koji je "kiksnuo" u posljednja dva kola u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Poslije minimalne pobjede nad Olimpikom (1:0) na startu sezone, "plemići" su poraženi u gradskom derbiju od Veleža (2:0), potom im je bijeljinski Radnik "otkinuo" bod na stadionu "Pod Bijelim brijegom" (0:0), pa će imati imperativ pobjede na gostovanju u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Na Gradskom stadionu, međutim, trener Mostaraca Mladen Žižović neće moći da računa na Banjalučanina Nemanju Bilbiju, koji se povrijedio u dvoboju sa semberskim klubom, što će svakako biti olakšavajuća okolnost za crveno-plave.

Ipak, osim neigranja Bilbije, malo šta ide na ruku izabranicima Vlade Jagodića s obzirom da je Borac posljednji put nadigrao Zrinjski prije skoro pet godina.

Bilo je to 20. septembra 2015. godine u Banjaluci kada je tim tadašnjeg trenera Borca Petra Kurćubića, koji je nešto ranije naslijedio upravo Jagodića, savladao Mostarce rezultatom 2:1.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je tada poveo pogotkom Uglješe Radinovića u 23. minutu kada je uhvatio volej poslije centaršuta iz slobodnog udarca koji je izveo Toni Jović, a upravo je isti igrač postigao drugi pogodak na asistenciju Lazara Marjanovića. Gosti iz Mostara su uspjeli u finišu da postignu počasni gol, a banjalučku mrežu zatresao je Vučina Šćepanović.

Najubjedljiviji prvenstveni trijumf nad Zrinjskim, Banjalučani su zabilježili 2013. godine na Gradskom stadionu kada je bilo 5:1 u korist domaćina. Tada je čak četiri pogotka za Borac postigao Nemanja Bilbija, koji će propustiti subotnji derbi u dresu Zrinjskog, dok se u strijelce još upisao Vedran Kantar.

...
Izvor: Borac Banja Luka/Youtube

S druge strane, najubjedljivu pobjedu nad Borcem u šampionatu BiH, Mostarci su uknjižili prošle sezone rezultatom 4:0.

Poslije tvrdog prvog poluvremena, "plemići" su u nastavku "pregazili" Banjalučane i pogocima Ivana Lendrića, Ivana Čurjurića, Davira Šovšića i Miljana Govedarice stigli do najveće pobjede nad gostima iz Banjaluke.

...
Izvor: Zrinjski TV/Youtube

A kako će biti u nedjelju?

Anketa

Ko pobjeđuje u derbiju četvrtog kola m:tel PL BiH u Banjaluci?

  • Borac

    84.44% (38)

  • Zrinjski

    8.89% (4)

  • Biće neriješeno

    6.67% (3)

Ko pobjeđuje u derbiju četvrtog kola m:tel PL BiH u Banjaluci?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC