Fudbal

To je to: KRAJ! Tijago Silva rekao zbogom "svecima"!

Autor mondo.ba

Izgubljeno finale Lige šampiona bio je njegov posljednji meč u dresu Pari sen Žermena.

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Poslije osam godina u klubu kapiten "svetaca" Tijago Silva odlazi sa "Parka Prinčeva".

Došao je u ljeto 2012, kada su dovedeni i Zlatan ibrahimović, Lukas Mura, Ezekijel Laveci, Marko Verati, Dejvid Bekam, Adrijen Rabio i drugi, sve sa namjerom da se stvori tim koji će napraviti nešto veliko u evropskim okvirima.

 Nakon što je PSŽ u nedjelju uveče na lisabonskom "Lužu" poražen u borbi za trofej Lige šampiona, kojeg silno žele u Parizu, Silva je potvrdio da odlazi.

Kapiten  "svetaca" potvrdio je da je odigrao posljednji meč za francuskog šampiona te otkrio da pregovara sa Fiorentinom ali da "još ništa nije potpisano".

"To je bio moj posljednji meč za Pari sen žermen.  Zadovoljan sam sa svojih osam godina provedenih u Parizu, sanjao sam naslov u Ligi šampiona. Dao sam sve od sebe, ali sada moram potražiti novi tim", rekao je Silva za Skaj Sport Italija.

 Bivšem braniču Milan ponuđen je povratak u Seriju A, u Fiorentinu, ali on kaže da još razmatra sve opcije.

"Fiorentina? Moj agent razgovara s njima i drugim timovima, ali još nije ništa potpisano. Sutra ili prekosutra razmotriću ponude i donijeti najbolju odluku za mene i moju porodicu“, rekao je Silva.

"Tužan sam i jednog dana ću se vjerovatno vratiti u drugačijoj ulozi, ali sada je vrijeme za promjene. Želim da igram još tri, četiri godine i budem dio reprezentacije Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru", dodao je brazilski štoper.

U međuvremenu sve su jače glasine da bi Tijago Silva trebao da pređe u londonski Čelsi.

"Plavci"  su prošle sezone imali dosta problema sa odbranom, a rješenje bi trebao da bude Brazilac kome je istekao ugovor sa PSŽ-om.