• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PSŽ potrošio milijardu, a 10 godina mu je bio pred nosem: Priča o heroju finala Lige šampiona, odbačenom djetetu Pariza!

Autor mondo.rs

Obrnuo je krug i protiv matičnog kluba postao heroj. Sada znaju da su morali pametnije sa njim...

 Kingsli Koman dijete PSŽ-a heroj Bajerna u finalu Lige šampiona Izvor: Guliver/Getty, Pool/Getty Images Europe, Matt Childs/Pool

Život zaista donosi obrte kakvi se često mogu zamisliti samo na filmu.

Te 2014. godine u Pari Sen Žermenu su pustili da Kingsli Koman poslije decenije ode iz kluba i da sa tek navršenih 18 godina potpiše za Juventus. Za to vrijeme, kao i prije i poslije toga, za ogroman novac su dovodili zvučna pojačanja.

Rođeni Parižanin, koji je stasavao kroz mlade kategorije "prinčeva" i dugo prije nego što su 2011. došli katarski milioni u klub, gradio je zato seniorsku karijeru daleko od rodnog grada i od Parka prinčeva.

I već sa 24 godine ostvario snove.

Možda će vas zanimati

Sjajnim golom glavom, Koman je bio jedini strijelac finala i junak pobjede koja je Bajernu dala šestu titulu prvaka Evrope. Na taj način, kao i mnogo puta ranije, on se odužio Bavarcima što su mu vjerovali kada su ga još 2015. doveli iz Juventusa. Najprije na dvogodišnju pozajmicu, a od 2017. za stalno.

Koman u dresu PSŽ-a 2014. godine (bio je najmlađi debitant u klupskoj istoriji, sa 16 godina, osam mjeseci i četiri dana):

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Poslije pobjede u istorijskom trijumfu na stadionu Benfike, pohvalio ga je trener Bajerna Hansi Flik.

"Možda je ove sezone konačno izašao iz sjenke Franka Riberija i Arjena Robena. Kingsli je nevjerovatno talentovan, a večeras je pokazao da zna i da postiže golove", naveo je on.

S obzirom na to da je elitni talenat još od pionirskih dana, Koman je praktično od kada zna za sebe član velikih klubova i ekipa koje osvajaju trofeje. PSŽ ga je rano priključio seniorskom timu, a to mu je omogućilo da praktično svake godine osvaja trofeje, s obzirom na kasnije transfere u Juve i Bajern.

A niska njegovih priznanja je ogromna.

Kingsli Koman
Izvor: Tanjug, Manu Fernandez/Pool AP

Sa PSŽ-om je osvojio dvije titule Lige 1 i Liga-kup. Sa Juventusom je dva puta bio šampion Serije A, osvajač Kupa i Superkupa Italije. Sa Bajernom je ove godine osvojio triplu krunu, a u biografiji mu piše i to da je sa Bavarcima osvojio pet titula Bundesa, tri Kupa Njemačke, tri Superkupa Njemačke i Ligu šampiona.

Takođe, bio je član reprezentacije Francuske koja je 2016. Izgubila u finalu Evropskog prvenstva, a spletom okolnosti i zbog povrede nije bio u sastavu "trikolora" koji je u Rusiji 2018. postao prvak svijeta.

Prateći njegove sjajne igre i još mladu karijeru, nema sumnje da će dodati u biografiju i velike titule sa Francuskom, koja je sinoć vidjela svoj tim na jednoj strani, a na drugoj svog velikog igrača i heroja finala kakvo nikad nije odigrano.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC