NIJE PROVOKACIJA!?

UČK, Velika Albanija i Džaka: Ovim skandaloznim spotom Albanci su najavljivali meč Tirane i Zvezde!

Autor Milutin Vujičić

Čak iako ne razumete albanski, sve će vam biti jasno...

Izvor: YouTube/Sinkron Music/Screenshot

Gostovanje srpskog šampiona Crvene zvezde u Tirani proteklo je bez većih incidenata. Pomoglo je što na tribinama "Er Albanije" nije bilo navijača, pošto smo naznaku onoga šta bi se desilo videli na treningu Tirane, odnosno van centralnog događaja.

Skandalozan transparent, poruke o Velikoj Albaniji i UČK, presečenu jagodu kao aluziju na ubistvo navijača Marka Ivkovića, ali to nije sve iz tamošnje "kuhinje".

Dan pred utakmicu u Tirani objavljena je pjesma "Besa Besë" koju potpisuje duo Bimbimma i Nush, a da biste razumjeli značenje nije vam potrebno razumijevanje albanskog jezika. Vidljive su zastave UČK, Velike Albanije, uz pokazivanje "albanskog orla" ispruženim šakama.

Pomenuti simbol "Velike Albanije" pokazali su u spotu i poznate ličnosti poput fudbalera Taulanta Džake, rođenog brata Granita Džake koji igra za Švajcarsku.

Granit je slavio na taj način pogodak protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a izgleda da je i stariji brat dočekao svojih "pet minuta slave", pošto nije uspio da se upiše u strelce kada su Albanija i Srbija igrali u kvalifikacijama za EURO2016.

"Spot je obavljen danas, ali to nije provokacija prije meča, nego je slučajno povezano sa utakmicom Tirane i Zvezde", pišu albanski mediji o skandaloznom spotu.

Albanska pesma (sport)
Izvor: YouTube/Sinkron Music