Fudbal

"Ludnica" u Prijedoru: Jaćimović u nadoknadi postigao dva gola za veliko slavlje Rudara!

Autor mondo.ba

Odlična utakmica na prijedorskom Gradskom stadionu...

Izvor: Facebook/FK Rudar Prijedor

Derbi meč četvrtog kola m:tel Prve lige Republike Srpske između prijedorskog Rudara i Alfa Modriče opravdao je taj epitet iako je meč odigran po velikoj vrućini.

Oba tima su u izuzetno teškim uslovima prikazala dobre partije, ali su se na kraju radovali domaći fudbaleri nakon fantastičnog finiša, ali i dosta sreće.

RUDAR PRIJEDOR - ALFA MODRIČA 3:2 (1:0)

Junak Prijedorčana, koji su upisali treću pobjedu u sezoni, u subotu popodne bio je dvostruki strijelac Ognjen Jaćimović, koji je mrežu "uljara" pogađao u 93. i 95. minutu!

Ali, krenimo redom...

Već u osmom minutu iz prve prave prilike Prijedorčani su poveli - Predrag Zekanović centrirao je sa lijeve strane u kazneni prostor, a Demir Jakupović bio najviši u skoku i pogodio mrežu Aleksandra Simića - 1:0.

Dva minuta kasnije novu šansu stvorio je domaćin, međutim odlično je intervenisao golman Alfa Modriče, koja je potom preuzela terensku inicijativu i kreirala nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje.

Najbolju je u 26. minutu propustio Aleksandar Demonjić, koji je dobro šutirao, ali je golman Kenan Topolović uz pomoć stative spasio Rudar Prijedor.

Početkom nastavka u 55. minutu, "uljari" su uspjeli da izjednače rezultat.

Po desnoj strani je probio i centrirao Danijel Karamanović, a rezervista Draško Kuljanin samo proslijedio loptu u malu mrežu - 1:1.

Tim Borisa Savića je u 70. minutu za malo stigao do nove prednosti na prijedorskom Gradskom stadionu, ali je prečka spasila Modričane, pa je već u narednom napadu uslijedila kazna.

Golman gostiju je "gurnuo u vatru" i kontranapad Nemanju Kojića, koji je istrčao pedesetak metara i pogodio mrežu Topolovića za preokret Alfa Modriče - 1:2.

Kojić je u 90. minutu poslije nove kontre "tri na jedan" mogao da razriješi sve dileme oko pobjednika, međutim, loše se snašao i pogriješio, što je Rudar-Prijedor kaznio u trećem minutu nadoknade nakon opsade gola "uljara".

Strijelac je bio "rezervista" Ognjen Jaćimović - 2:2.

Ni tada Prijedorčani nisu odustali, već su u šestom minutu nakon isteka regularnih 90 minuta uspjeli da postignu pobjedonosni pogodak i to ponovo Jaćimović, koji se promovisao u heroja!

Za razliku od Rudar - Prijedora, trebinjski Leotar nije imao problema da upiše sva tri boda u Janji protiv Podrinja (1:3).

Hercegovački tim je već poslije pola sata stekao dvostruku prednost zahvaljujući pogocima Alekse Stajića i Miloša Sekulića, domaćin je golom Adina Arnautovića smanjio, da bi Nikola Medan potvrdio pobjedu Trebinjaca u sudijskoj nadoknadi.

Pobjede u ovom kolu m:tel Prve lige Republike Srpske su zabilježile i druge dvije vodeće ekipe šampionata - Kozara i Sloboda.

Tim iz Gradiške je poslije preokreta savladao Testilac iz Dervente (3:1), a junak trijumfa bio je dvostruki strijelac Dragan Šikanjić, dok je ekipa iz Novog Grada na svom terenu nadigrala Zvijezdu 09 rezultatom 2:1. Oba pogotka za domaćina postigao je Miloš Galin.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PRVA LIGA RS - 4. KOLO:

Rudar Prijedor - Alfa Modriča 3:2 (1:0)
/Jakupović 8, Jaćimović 90+3, 90+5 - Kuljanin 55, Kojić 71/

Slavija - Jedinstvo 1:2 (1:1)
/Mandić 31 - Macanović 37, Božić 78/

Ljubić - Borac 2:1 (1:1)
/Jagodić 39 - Tomaš 41/

Sloboda - Zvijezda 09 2:1 (1:1)
/Galin 36, 66 - Stjepanović 44/

Podrinje - Leotar 1:3 (0:2)
/Arnautović 68 - Stajić 14, Sekulić 33, Medan 90+2/

Kozara - Tekstilac 3:1 (1:1)
/Popović 38, Šikanjić 57, 67 - Savanović 10/

Sloga - Drina 2:0 (1:0)
/Komljenović 31, Ristić 65/

Željezničar - Sutjeska 2:1 (1:1)
/Petrović 15, Dabić 54 - Rašević 33/

TABELA: Kozara 10, Leotar 10, Rudar Prijedor 10, Sloboda 10, Ljubić 6, Tekstilac 6, Alfa Modriča 5, Borac 5, Slavija 5, Sloga 5, Drina 4, Željezničar 4, Zvijezda 09 3, Jedinstvo 3, Sutjeska 1, Podrinje 1.