MOŽDA SE ŠALE?

Da čovek ne poveruje u odluku UEFA: Ako COVID-19 odloži meč, kuglice odlučuju rezultat!?

Autor Nikola Janković

U "tegli" će se naći tri loptice sa rezultatima: 1:0, 0:0 i 0:1.

Izvor: MN PRESS

Kada su selektori okupili reprezentativce sa negativnim PCR testovima i održali prve treninge pred start drugog ciklusa Lige nacija, UEFA im je servirala hladno pečenje:

"Ukoliko utakmica ne bude mogla da bude odigrana zbog COVID-19 zaraze, a bude nemoguće utvrditi ko je za to direktno odgovoran, ishod meča biće određen izvlačenjem kuglica".

Dobro ste pročitali.

U "tegli" će se naći tri loptice sa rezultatima:

1:0

0:0

0:1

Mišljenja?

"Večina članica UEFA uspela je da izdejstvuje od nadležnih vlasti izuzeće iz standardnih procedura prilikom odlaska i povratka sa putovanja, kao i za igrače koji se vraćaju u klubove sa utakmica reprezentacija", navodi se u saopštenju UEFA objavljenom ovog ponedeljka popodne.

"Međutim, ukoliko pozitivni COVID-19 testovi budu značili i da cela grupa mora u karantin, a nacionalni Savez ne bude u prilici da obezbedi tim koji će početi utakmicu, može se dogoditi da UEFA zbog zahtevnog kalendara ne bude u mogućnosti da pronađe novi termin", naglašeno je.

Za situacije u kojima ne bude moguće utvrditi ko je odgovoran za neodigravanje utakmica, one neće biti registrovane službenim rezultatom, već će ishod biti određen žrebom.