JOŠ JEDAN BIVŠI IGRAČ

Partizan bi da vrati svoje "dete": Stanojević pojačava odbranu, rešenje za štopera stiže iz Pireja?

Autor Nebojša Marković

Puno se radi u Humskoj ove sedmice.

Izvor: MN PRESS

Ovo je nedelja povratnika u redovima Partizana. Prvo je na klupu tima ponovo seo Aleksandar Stanojević, potom je njegovo prvo pojačanje bio bivši igrač crno-belih Aleksandar Miljković, a sada bi još jedno poznato lice moglo da se vrati u Humsku 1.

Radi se o Svetozaru Markoviću, defanzivcu Olimpijakosa.

Partizan je krenuo u promene. Nakon odlaska Sava Miloševića, postalo je jasno da će neke stvari morati drugačije da funkcionišu. Crno-belima je do kraja prelaznog roka ostalo tek nešto više od mesec dana i sada je pravo vreme za delanje.

Već je izvesno da odlazi Nemanja Miletić, na poziciju desnog beka umesto njega već je stigao Miljković, a uskoro bi moglo i pojačanje na mestu štopera.

Svetozar Marković se pominje kao igrač koji bi ponovo mogao da zaigra u crno-beloj opremi, navodi list "Alo". Momak iz Bijeljine je prošlog leta otišao iz Humske, ali se nije najbolje proveo u Grčkoj i mogao bi da bude pozajmljen Partizanu.

To je želja ljudi u Humskoj. Marković je odigrao tek dva meča u Kupu Grčke u timu Olimpijakosa, da bi potom bio pozajmljen Larisi. Tamo je upisao još osam nastupa i skupio nešto manje od 600 minuta fudbala. Po završetku sezone se vratio sa pozajmice, ali čini se da za njega ponovo neće biti mesta u Pireju.

Poznato je da Stanojević voli da u Partizanu bude što više igrača poniklih u klubu, a ovih dana se pominje i mogući povratak Miloša Jojića.

Zato bi na zadovoljstvo sve tri strane Marković mogao da se ponovo okuša u bivšem klubu i tako postane drugo pojačanje trenera Stanojevića. Kada se ima u vidu da se crno-beli muče sa centralnim defanzivnim pozicijama, jasno je zbog čega je Partizan zainteresovan.

Strahinja Pavlović je otišao u Monako, Bojan Ostojić je izgubio mesto u odnosu na Makija Banjaka koji je kao stranac "zakucan" u prvih 11, a čini se da ni Uroš Vitas nije dovoljno zadovoljio svojim partijama. Partizan u svom kadru ima i Igora Vujačića, ali kako je Crnogorac upisao samo jedan nastup u 2020. godini, jasno je da u Partizanu njega ne vide kao rešenje.

Svetozar Marković ima samo 20 godina i pre odlaska iz Srbije, za Partizan je upisao 36 nastupa. U Olimpijakos je otišao u transferu vrednom 1.500.000 evra, ali već posle nešto malo više od godinu dana mogao bi da se vrati nazad.

(MONDO/Alo)

Tagovi