• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljković se vratio svojoj porodici: Srastao sam sa Partizanom, u moje vreme titule su bile normalne!

Autor Nebojša Marković

Novi-stari fudbaler crno-belih kaže da ponovo oseća tremu.

 Aleksandar Miljković se vratio svojoj porodici: Srastao sam sa Partizanom Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Vratio se Aleksandar Stanojević u Partizan, a sa njim i Aleksandar Miljković.

Nekadašnji desni bek crno-belih ponovo je deo tima sa kojim je ređao trofeje u svom prethodnom angažmanu u klubu.

Možda će vas zanimati

Miljković je sa Partizanom četiri puta bio šampion Srbije, a još dva puta je osvajao i nacionalni kup. U prethodnih sedam godina, nastupao je u inostranstvu, promenio više klubova, a sada je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom u kojem je ponikao.

“Prevashodno, biću iskren, srastao sam uz ovaj klub, te uspehe koje sam imao, a stvarno su bili uspesi, šest godina smo uzastopce bili prvaci, ali ja to nisam tako doživljavao, jer to sve za mene bilo normalno. Sad kada se vratio osećam dozu odgovornosti, jer kad sam bio tu kao mlađi, pored mene su bila neka zaista velika imena, veliki ljudi. Sad treba ja da ponavljam to, sećam se kako su se odnosili prema meni. Tako da znam šta su moji zadaci, kako bih ja trebalo da se ponašam ovde prvo kao čovek. Ako sve bude kako treba doći će i rezultati na terenu", rekao je Miljković za klupski sajt.

Kako kaže, vrlo je uzbuđen zbog povratka u Partizan.

“Iskreno, posle dugo vremena sam osetio neku pozitivnu tremu. Vraćam se u svoju porodicu. Prvi profesionalni ugovor sam potpisao 2008, ali ja sam ovde od devete godine. Srastao sam uz ovaj klub. Posle dugo vremena se vraćam, srećan sam, to se vidi na meni."

Miljković osim što Partizan iznutra jako dobro poznaje, tu su i igrači sa kojima je već delio svlačionicu - Vladimir Stojković, Milan Smiljanić i Lazar Marković.

"Drago mi je. I privatno smo se družili, ne nešto preterano, ali bili smo u kontaktu. Drago mi je što sam zatekao 90 odsto istih ljudi ovde, od kapije, do ekonomata. Možda sam se i ja promenio, relativno sam mlad otišao. Vraćam se iskusniji i u fudbalskom i u životnom smislu."

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Miljković je sada stigao kao prvo pojačanje Stanojevića u njegovom drugom mandatu na klupi tima. On odbija tvrdnje da je novi trener crno-belih strog.

"Strog? Ne bih ja to tako okarakterisao. On je emotivan trener, koji pozitivnom energijom donosi mnogo stvari. Ne umem da opišem kakve stvari, ali to igrači osećaju. Pričam iz ličnog iskustva. Takav je trener, sa karakterom, vuče ekipu tako što širi tu pozitivnu energiju. Možda javnost i ne zna da smo mi sarađivali i pre Partizana u mladoj reprezentaciji, bili treći na EP, pobeđivali Španiju, Englesku, stvarno velike ekipe."

Novi igrač crno-belih podseća i da je Stanojević imao gotovo perfektan učinak u "večitim" derbijima protiv Crvene zvezde.

"On je to osećao. I mi smo to osećali. Smenjivale su se generacije, ali to jedinstvo i zajedništvo nam je donekle donosilo uspeh. Naravno i kvalitet. Toga će uvek biti u Partizanu. Ali neke druge stvari su isto bitne, vanfudbalske. Veliki treneri zato potenciraju tu svlačionicu. A naravno, rezultati održavaju klub, pa i Partizan, jer ovde smo navikli na uspehe."

Izvor: MN PRESS

Miljković je iz Partizana otišao 2013. godine, kada je potpisao za portugalksu Bragu.

"Tamo me je dočekalo stvarno veliko ime, Žezualdo Fererira, osvajao je titule s Portom. Prvo veliko ime s kojim sa radio van Srbije. Imao sam tu nesreću da na poslednjoj kontrolnoj utakmici povredim ligamente kolena, dugo pauzirao, ali sam opet dobio njegovu podršku. Osetio sam da napredujem kod njega, kad sam bio zdrav igrao sam, ali nismo imali rezultate, promenio se trener i Seržo Konseisao je odlučio da tražim novi klub. Puno sam napredovao u fudbalskom smislu, iako sam skupio 15 ili 20 utakmica za te dve godine."

Potom je usledio kratak period u Split, pa prelaza u ruski Amkar.

"Fudbalski sam tamo najiše napravio, standarno igrao, dobio i novi ugovor, ali iz nekih političkih ili finansijskih razloga – jer to je bio stabilan klub, kao ovde OFK Beograd – Amkar je ugašen. Baš čudno. I posle toga sam napravio neke greške, vezao sam se za Rusiju, hteo sam da ostanem tamo, pa sam čekao, Rubin je slao neku ponudu, ali je tada bio u finansijski problemima. Pa sam onda bio bez kluba pet meseci i posle otišao u Poljsku. Da pomognem jednom klubu, novom prvoligašu. Nisam hteo da ostanem tamo, jer sam hteo da se vratim u Rusiju, bio sam sa nekim srpskim trenerima na vezi, pa opet bio bez kluba. I onda na kraju Jermenija, da pomognem Alaškertu da se plasira u Evropu. A sad, evo, Božja volja. Ništa nije išlo silom", završava Aleksandar Miljković.

Aleksandar Miljković, izjava po povratku u Partizan
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC