• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor bh. nada Starčević: Spremni smo, možemo postići gol više od Velsa

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Sa radošću mogu reći da su igrači, koji su se odazvali, pokazali kvalitet, intenzitet rada i doveli stručni štab na slatke muke da odaberemo tih 11", rekao je Slobodan Starčević.

 Selektor bh. nada Slobodan Starčević: Spremni smo, možemo postići gol više od Velsa Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

U Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) u Zenici U-21 reprezentacija BiH obavila je danas posljednji trening uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Velsa.

“Sa radošću mogu reći da su igrači, koji su se odazvali, pokazali kvalitet, intenzitet rada i doveli stručni štab na slatke muke da odaberemo tih 11, koji će početi, odnosno 20 igrača koji će iznijeti tu utakmicu protiv Velsa. Sve ono što smo zamislili sproveli smo i mislim da smo prilično spremni za odigravanje susreta protiv Velsa“, istakao je Starčević.

Možda će vas zanimati

Selektora bh. nada posebno raduje činjenica da su svi reprezentativci, kao i članovi stručnog štaba i osoblja, bili negativni na kovid 19 testu. Uz to dodaje i da je jako važno što su svi igrači spremni te da nema povrijeđenih, a samim tim ni upitnih za duel sa Velšanima.

“Ono što je definitivno pogodilo njih, kao i nas, neki nosioci igre pozvani su u A'selekciju njihove zemlje, neki su povrijeđeni, ali jedina istina je da oni igraju jedan agresivan i okomit fudbal. Mi moramo biti spremni na takav pristup, da sve te njihove dobre strane neutrališemo, a u našem timu ima dosta kvaliteta i pokušaćemo da je stavimo u prvi plan i kroz jednu dobru utakmicu, kroz dobru igru doći do pozitivnog rezultata“, istakao je selektor mladog bh. tima.

Starčević navodi da smatra da će njegov tim imati prednost u posjedu lopte, što bi moglo do izražaja dovesti kvalitet ofanzivne linije BiH.

“Smatram da ćemo biti u posjedu lopte i da će naš kvalitet ofanzivnih igrača prevagnuti u tom smjeru, odnosno da ćemo dati gol više od protivnika. Isto tako ne smijemo zanemariti njihovu okomitost i trčanje dubine, koja je zadavala velike muke, ne samo reprezentaciji BiH u prvoj utakmici, nego i utakmicama protiv Njemačke i Moldavije. Spremni smo na njihove brze tranzicije po osvojenoj lopti i nadam se da će nas što manje ugroziti“, zaključio je Starčević.

Bh. nade će u Trening centru FS BiH u Zenici 4. septembra ugostiti Vels, dok će četiri dana kasnije gostovati Moldaviji.

U grupi 9 kvalifikacija za EURO 2021 lider je Belgija sa sedam bodova, a slijede Njemačka (utakmica manje) i Vels sa po šest, BiH sa četiri i Moldavija sa tri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC