SPEKTAKL

Ovde Mesi ne može da priđe Ronaldu: 101 gol za Portugal, na spisku je i Srbija!

Autor Milutin Vujičić

Rekord koji samo što nije njegov...

Izvor: Tanjug/Janerik Henriksson/TT via AP

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo postao je tek drugi igrač u istoriji koji je postigao 100 i više golova u reprezentativnom dresu, pošto je u duelu sa Švedskom bio dvostruki strelac.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je jubilarni 100. gol postigao sinoć na samom kraju prvog poluvremena meča protiv Švedske u Ligi nacija i to na sebi svojstven način - divnim šutem iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Ali tu nije stao. Golgeterski saldo je povećao na 101 drugim pogotkom u 72. minutu, čime su Portugalci slavili protiv Švedske (2:0).

Portugalac je tako postao prvi Evropljanin koji je došao do 100 i više postignutih golova u reprezentaciji, a drugi je svih vremena, iza Iranca Alija Deija, koji je 109 puta bio strelac.

Ipak, ako ovako nastavi samo je pitanje trenutka kada će ovaj rekord pripasti njemu...

Prvi gol u seniorskoj reprezentativnoj karijeri Ronaldo je postigao u porazu Portuga u meču sa Grčkom 2:1, na Evropskom prvenstvu 2004.

Interesantno je da je protiv 41 reprezentacije bio strelac i da mu je najduže bilo potrebno da savlada Srbiju. Nije mu se dalo protiv "orlova", na tri meča je bio bez pogotka, ali to je ispravio u našem poslednjem susretu kada su slavili 4:2.

Primera rad, njegov "arhineprijatelj" Mesi je dao 70 golova za reprezentaciju Argentine.

(MONDO/Tanjug)