Fudbal

Prvo Simeone, a sada i on: Defanzivac Atletika pozitivan na koronu

Autor mondo.ba, agencije

Test je obavljen juče

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Madridski Atletiko objavio je danas da je urugvajski defanzivac Hoze Marija Himenez, inače član ovog kluba od ljeta 2013. godine, pozitivan na korona virus, što su polazali testovi obavljeni juče.

Urugvajac je bio pozitivan na redovnom klupskom testiranju i sada ga čeka period samoizolacije i karantina dok se potpuno ne oporavi, dok će ostatak ekipe Atletika trenirati individualno prema zdravstvenim smjernicama u Španiji.

Vijest dolazi nekoliko dana prije nego što će Atletiko domaćom utakmicom protiv Granade početi sezonu 2020/21 u La Ligi, ali i nekoliko dana nakon saznanja da je korona virusom zaražen i trener ovog kluba Dijego Simeone.

Himenez je jedan od četiri kapitena kluba ove sezone i njegova je uloga postala izuzetno značajna nakon brojnih odlazaka prošlog ljeta, uključujući i sjajnog defanzivca Dijega Godina.

Urugvajski reprezentativac potpisao je prošlog ljeta novi dugoročni ugovor sa Atletikom do 2023. godine, a ugovorom je definisana otkupna klauzula vrijedna 120 miliona evra.