• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Podgoričana pred evro-meč sa Sarajevom: "Nadam se da ćemo obradovati i Željine navijače!"

Autor mondo.ba/Anadolija

Iskoristio je Petar Grbić priliku da "pecne" narednog rivala svog tima na evropskoj sceni

 Liga Evrope kvalifikacija Sarajevo Budućnost Podgorica Petar Grbić najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"U Bosni i Hercegovini nas očekuje derbi koji neće biti interesantan samo u toj zemlji i kod nas u Crnoj Gori, već ljudima u cijeloj regiji", rekao je za agenciju Anadolija Petar Grbić, kapiten Fudbalskog kluba Budućnost iz Podgorice, koja će u četvrtak protiv Sarajeva igrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija UEFA Lige Evrope.

Možda će vas zanimati

"Plavo-bijeli" dolaze sutra u Bosnu i Hercegovinu, gdje će u Zenici, na stadionu "Bilino polje" u četvrtak (24. septembra) od 20 sati odmjeriti snage sa Sarajevom, obzirom da stadion "Asim Ferhatović - Hase" u glavnom bh. gradu ne ispunjava uslove za igranje utakmica u Evropi.

"Sigurno da je malo ko očekivao da ćemo u drugom kolu proći Astanu. Ipak, vjerovali smo u sebe, pokazali da nismo otišli da se branimo, te zasluženo pobijedili u Kazahstanu. Čeka nas sada derbi, kako sam već rekao, interesantan ljudima u cijeloj 'staroj' Jugoslaviji. Zaista, utakmica je pobudila veliko interesovanje javnosti na prostoru nekada nam zajedničke države", istakao je Grbić, kazavši:

"Homogena smo ekipa. Atmosfera u timu je dobra i disciplinovanom igrom, kao protiv protiv Astane, rijetko ko u regiji može tako lako igrati protiv nas. Sarajevo je formalni domaćin u Zenici. Analizirali smo ih, ozbiljna su ekipa. Očekuje nas tvrda utakmica i na kraju bi mogao odlučiti manjak koncentracije, jer po svim analizama podjednaki smo. Kao kapiten daću maksimum da obradujemo navijače, da se dignemo na veći nivo i ostvarimo istorijski uspjeh plasmanom u plej-of UEFA Evropa lige".

Grbić, naglašava, prati dešavanja u Premijer ligi BiH i uopšteno u fudbalu u svim zemljama nastalim raspadom bivše SFR Jugoslavije. Zna za veliko rivalstvo u glavnom gradu BiH, navijača Sarajeva i Željezničara, pa je kroz smijeh izjavio:

"Nadamo se da ćemo obradovati i navijače Želje".

Najslavniji crnogorski klub u BiH će doći u skoro najjačem mogućem sastavu. Podgoričanima će samo nedostajati na pet utakmica još prošle sezone u Evropi suspendovani Draško Božović.

"Žao nam je što zbog korona virusa na tribinama neće biti navijača da upotpune derbi. Dolazimo kod starih sportskih prijatelja, igraju dva znanca iz lige bivše zajedničke zemlje. Vjerujem da će utakmica biti na visokom nivou. Normalno, ponoviću, nadamo se najboljem i plasmanu u plej-of", govorio je Grbić, a na pitanje šta misli o puno spominjanom i nikada realizovanom formiranju regionalne fudbalske lige, za agenciju Anadolija je odgovorio:

"Naravno da bi dobro došla regionalna liga. Bila bi super posjećena i veoma kvalitetno takmičenje. To bi bio spas za klubove. ABA liga u košarci se pokazala kao pun pogodak. O tome svjedoče i nastupi košarkaša naše Budućnosti. Volio bih da se formira regionalna liga u fudbalu, pa da češće igramo sa renomiranim klubovima sa ovih prostora".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC