Fudbal

Borac u problemu: Subić ne igra protiv Veleža, možda ni Jovanović, ni Lukić!

Autor mondo.ba

Trener banjalučkog Borca u nezavidnoj situaciji pred duel sa Mostarcima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u nedjelju će od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekati Velež i pokušati da veže treću pobjedu zaredom.

Crveno-plavi pred meč 10. kola M:tel Premijer lige BIH ima kadrovskih problema, jer trener Vlado Jagodić ne može da računa na sve igrače.

 "Za duel sa Mostarcima pod znakom pitanja su nastupi stopera Marka Jovanovića i napadača Jove Lukića, dok lijevi bek Aleksandar Subić sigurno neće igrati. Naša želja je da napravimo dobar rezultat i na prvenstvenu pauzu odemo sa plasmanom u vrhu tabele, na poziciji koju zaslužujemo", rekao je Jagodić.

Velež stiže u Banjaluku u dobroj formi, nakon dvije vezane pobjede. Mostarci su poraženi na startu prvenstva od Željezničara, da bi u narednih osam mečeva upisali četiri pobjede, tri remija i poraz.

"Poznajemo rivala, kao što i oni poznaju nas. Svi koji nose dres Borca znaju da se u ovom klubu uvijek očekuju pobjede. Lukić je sinoć napustio trening, požalio se na pivredu, medicinski tim će sve učiniti, a vidjećemo da li će moći igrati. Jovanović s nama nije išao u Travnik, on je vrhunski profesionalac, sve će učiniti da se stavi na raspolaganje, ali treba biti oprezan", istakao je  Jagodić.

Novajlija u timu Borca, Boban Georgiev je optimista pred meč sa "rođenima".

"Velež ima dobre igrače, ukomponovane u dobar tim. Ipak, naš cilj su sva tri boda, borićemo se tokom cijelog meča, a vjerujem da uz takav pristup i malo sreće možemo do uspjeha", poručio je makedonski ikrilni napadač.

M:tel Premijer liga BIH, 10. Kolo

subota

Mladost – Radnik  15.00

nedjelja

Sloboda – Olimpik 15.00
Borac – Velež 18.00
Široki Brijeg – Krupa 18.00

ponedjeljak

Zrinjski – Sarajevo 18.00
Željezničar – Tuzla siti 20.00

Tabela: Sarajevo (-1) 20, Borac 18, Tuzla siti 16, Željezničar (-2) 15, Velež 15, Široki Brijeg (-1) 14, Zrinjski (-2) 13, Sloboda 10,Radnik 7, Krupa 7, Mladost DK 7, Olimpik 3