TO MU JE SAN

Kako je Đuričić bio blizu Zvezde: Pristao sam se da se vratim na "Marakanu", ali ne znam šta se desilo!

Autor Nebojša Marković

Mogla je karijera da mu ide drugim tokom...

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe, Getty Images/Alessandro Sabattini

Filip Đuričić ima sjajnu 2020. godinu za sobom. U dresu Sasuola igra sve bolje, a i zeleno-crni u Seriji A predstavljaju jedan od zanimljivijih timova.

Ipak, srpski fudbaler je sada otkrio da su stvari u njegovoj karijeri mogle da izgledaju dosta drugačije.

Đuričić je otkrio da je ne tako davno imao ponudu da postane igrač Crvene zvezde, kluba za koji je igrao u juniorskim selekcijama, ali nikada u seniorskom.

On je pre dve godine mogao da obuče crveno-beli dres, što je i bila njegova velika želja.

"Kao klinac sam otišao sa Marakane, a san mi je bio da se vratim, ali ne sa 33 ili 34 godine. Pojavila se opcija pre nekoliko godina da jednu sezonu nosim crveno-beli dres. Čak sam i pristao, ali ne znam gde je došlo do zastoja u dogovoru dva kluba. Čekao sam poziv da se spakujem, vreme je curilo i sledeća stanica bila je Benevento", rekao je Đuričić, a prenosi "Maksbetsport".

Bivši igrač Herenvena, Benfike, Majnca, Sautemptona, Anderlehta, Sampdorije i Beneventa i dalje prati dešavanja u Crvenoj zvezdi.

On je u intervjuu za pomenuti portal prokomentarisao grupu Lige Evrope u kojoj se nalaze crveno-beli.

"Navijaću da prođe Zvezda. Mogu sa svima da igraju, a nadam se bar drugom mestu i ovi uspesi iz prethodnih sezona su doneli mnogo radosti navijačima", rekao je Filip Đuričić.

Đuričić je deo reprezentacije Srbije za ključni meč protiv Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Znam kako je igrati za svoju zemlju. Moje je bilo da sačekam poziv, a nadam se da možemo da preskočimo Norvešku i mnogo bih voleo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Đuričić.