DOKAZUJE SE

On je otkrovenje Srbije pred meč godine: "Turska treba da nam bude škola, punim snagama na Škotsku!"

Autor Nebojša Marković

Filip Đuričić je odigrao još jedan dobar meč za Srbiju.

Izvor: JON OLAV NESVOLD/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE, Tanjug/Fudbalski savez Srbije/Jon Olav Nesvold

Ako oktobarske mečeve reprezentacije Srbije posmatramo kroz prizmu individualnih partija i igrača koje je Ljubiša Tumbaković koristio, Filip Đuričić je novo otkrovenje u selekciji "orlova".

Njegov talenat nikada nije bio dovođen u pitanje, a poslije Norveške, ofanzivac Sasuola je i u Turskoj (2:2) pokazao da na njega u budućnosti može da se ozbiljno računa.

Dugo se Srbija oslanjala samo na kvalitete Dušana Tadića iza uvijek pouzdanog Aleksandra Mitrovića, a sada se te opcije čine daleko većim.

Sergej Milinković-Savić je sa tri pogotka u sedam dana pokazao koliko će biti važan za "orlove" u godinama koje slijede, dok je Đuričić ponovo bio jedan od najboljih na terenu iako nije imao direktan učinak u vidu golova ili asistencija.

"Mislim da smo odigrali dobro, igrali smo u ritmu kao protiv Norveške. Ovaj protivnik je za nijansu kvalitetniji, ali imali smo mnogo šansi koje smo propustili. Vidi se pomak u odnosu prema igri, što je najbitnije. Imamo cilj, to je Evropsko prvenstvo i ova dva propuštena boda treba da nam budu škola za taj najvažniji meč", rekao je Đuričić za "Sportklub" nakon meča sa Turskom.

Đuričić ipak nije sebe htio da ističe u prvi plan, iako je i on imao velike zasluge za jedanaesterac koji je "zaradio" Milinković-Savić, a iskoristio Mitrović.

"Ovo je ipak reprezentacija, pojedinac je manje bitan. Drago mi je da sam se nametnuo, polako pokazujem šta mogu i zadovoljan sam kako sam igrao. U nekim situacijama sam mogao za nijansu bolje, ali idemo sada korak po korak, da budemo najbolji u meču sa Škotskom. Imamo kvalitet i mislim da ljudi polako počinju da vjeruju u nas. Punim snagama na Škotsku", zaključio je Filip Đuričić.