• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZMAJEVI: Sve je mirisalo na pobjedu u Poljskoj, a onda nas je poremetio crveni karton Ahmedhodžića

Autor mondo.ba

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine složni su u ocjeni da je crveni karton Anela Ahmedhodžića u Vroclavu definitivno prelomio meč na stranu Poljske.

 Poljska - BiH 3:0, izjave Saničanin, Cipetić, Prevljak Izvor: Anadolija

Poljska je u četvtom kolu Lige nacija ubjedljivo savladala BiH pogocima Roberta Levandovskog i Karola Linetija, ali do 16. minuta kada je engleski sudija Krejg Poson isključio, možda i prestrogo Anela Ahmedhodžića, "zmajevi" su bili ravnopravni, ako ne i bolji od domaćina.

Možda će vas zanimati

Siniša Saničanin, defanzivac BiH je najprije rekao da je teško bilo šta reći poslije ovakve utakmice.

"Nije bilo lako igrati od 15. minuta sa igračem manje. Mislim da je crveni karton možda i prestrogo dosuđen. Nakon toga je utakmica otišla u drugom pravcu jer teško je protiv tako kvalitetnih ekipa igrati sa igračem manje. Došli smo ovdje po pozitivan rezultat, ali nažalost nismo uspjeli i idemo dalje", izjavio je fudbaler novosadske Vojvodine.

Slično razmišlja i as Širokog Brijega Branimir Cipetić.

"U prvih petnaest minuta smo dobro stajali i Poljaci nisu napravili priliku. Nakon crvenog kartona utakmica je poprimila drugačiji tok, oni su nas pritisli i mi smo se branili. Bilo je teško nakon isključenja, ali sada moramo nastaviti da radimo i da se spremimo za predstojeće utakmice", rekao je Cipetić.

Rezervista "zmajeva" Smail Prevljak takođe je izrazio žaljenje što je došlo do crvenog kartona jer je po njegovom mišljenju "sve mirisalo na pobjedu".

"Šteta je što se desilo isključenje u 15. minutu. Igrali smo dobro do tog trenutka. Sve je mirisalo na pobjedu, ali poslije crvenog kartona smo primili golove. Borili smo se, dali sve od sebe i šteta što se meč ovako završio. Nadali smo se da možemo nešto napraviti, ali crveni karton nas je poremetio. Uvijek igramo dobro protiv jačih reprezentacija, pravimo šanse i probaćemo da osvojimo šest bodova protiv Holandije i Italije, pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju", zaključio je igrač Salcburga na pozajmici u belgijskom Eupenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC