• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne mogu da budem nezadovoljan: Tumbaković o "korektnoj Srbiji" i planovima za Škotsku

Autor Nebojša Marković

Mogla je pobeda, mogao je poraz, a na kraju protiv Turaka - bod.

 Ljubisa-Tumbakovic-izjava-Turska-Srbija-2-2-Liga-nacija Izvor: STR/AP, Tanjug/AP/STR

Reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Tursku na gostovanju uprkos odličnoj poziciji posle prvih 50 i kusur minuta igre.

"Orlovi" su vodili 2:0, ali su na kraju morali da strepe i za taj jedan bod koji su osvojili, a selektoru Ljubiši Tumbakoviću su posle meča bila pomešana osećanja.

Možda će vas zanimati

On je istakao da je u većem delu meča bila dobra igra selekcije Srbije, ali da je njegovom timu prioritet ono što ga čeka 12. novembra u Beogradu - plej-of za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

"Mislim da je Srbija vrlo korektno odigrala prvo poluvreme, počeli smo tako i drugo i onda smo pali. Ima tu puno razloga, a osnovni cilj je bio da napravimo pomak u igri. Ova ekipa je kompaktnija nego ona protiv Mađarske. Tih 60 minuta do prvog gola Turske smo igrali jako korektno. To je nagoveštaj i način stila igre koji ja očekujem da svakim okupljanjem bude sve bolji. Naš osnovni zahtev je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve ovo je u pravcu što bolje pripreme za ono što nas čeka u novembru. Žao mi je rezultata. Momci hoće, žele, disciplinovani su. Moglo je da bude bolje rezultatski, a opet ne mogu ni da budem nezadovoljan", rekao je Tumbaković za "Sportklub" nakon meča.

On nije želeo da previše analizira igru tima "vruće glave":

"Ne bi bilo korektno da sad izvodim zaključke, još sam pod utiskom utakmice. Igrači pokazuju želju za rezultatom, borbenost. Kad je bilo 2:2, opet smo hteli da napravimo pomak ka napred. Ovo je devet dana napornog zajedničkog rada, šest dana, a tri utakmice. Nije bilo baš u tom pravcu sjajno."

Sledi meč sa Škotskom na stadionu "Rajko Mitić", koji će biti odlučujući za plasman Srbije na prvo Evropsko prvenstvo posle 20 godina.

"Razmišljamo o Škotima. U Norveškoj kad sam davao izjavu, tog momenta je počela priprema za njih. Već koliko sutra ulazimo u ozbiljan skauting kad su oni u pitanju. Imamo nepune četiri nedelje da ostvarimo taj cilj i sve ćemo učiniti za to. One utakmice posle toga (Rusija i Turska u Ligi nacija, prim. aut.) jesu važne, ali ova sa Škotskom je mnogo važnija", zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC