• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA "IMALA" POBEDU, PA JEDVA OSVOJILA BOD: Turska ipak nije osvojena - za opstanak u novembru!

Autor Nebojša Marković

Selekcija Ljubiše Tumbakovića na novom testu.

 SRBIJA "IMALA" POBEDU, PA JEDVA OSVOJILA BOD: Turska ipak nije osvojena - za opstanak u novembru! Izvor: STR/AP, Tanjug

Fudbaleri Srbije večeras u Turskoj igraju verovatno i ključnu utakmicu u Ligi nacija ove sezone. Selekcija Ljubiše Tumbakovića se posle prve polovine utakmica u grupnoj fazi nalazi na poslednjem mestu svoje grupe i ukoliko žele da opstanu u B diviziji, moraće da igraju daleko bolje nego u dosadašnjem delu takmičenja.

TURSKA - SRBIJA 2:2

Možda će vas zanimati

U Ž I V O

Na kraju je meč mogao da ode i na jednu i na drugu stranu! Srbija je imala sjajan meč do trenutka dok nije primila prvi od dva gola. Posle toga smo izgledali uzdrmano i mogli da primimo i treći gol, nekoliko puta je golman Dmitrović dobro reagovao. A onda u samom finišu meča nekoliko prilika koje su Turci uspevali da "skinu" sa gol linije, jednom Dušanu Vlahoviću, koji je posle i u 93. minutu meča šutirao malo pored gola i propustio šansu da šokira domaćina. Šteta, ovo su mečevi kakve ne bismo smeli da ispuštamo iz ruku.

KRAJ MEČA - 2:2 U ISTANBULU!

90+3' - Vlahoviiiiić, velika šansa, nema gola!

90+2' - Korner za Srbiju, poslednja šansa... Velika šansa, brani Gunok posle mnogo gužve!

90+1' - Solidan šut Kolarova iz slobodnjaka, golman izbija u korner!

90' - Crveni karton za Buraka Jilmaza, drugi žuti karton posle faula na oko 20 metara od gola! Povlačio je Lukića!

89' - Korner za Srbiju... Da vidimo, možemo li do gola u finišu.

86' - Milinković-Savić u šansi posle polukontre, ali njegov udarac uspeva da odbije golman Turske. Moglo je ovo bolje da se završi...

84' - Loš udarac sa Kolarova nakon što smo dugo kružili oko šesnaesterca Turske.

81' - Zamalo 3:2 za Srbiju! Sa gol linije je Demiral izbio loptu posle udarca glavom Vlahovića! Videli smo loptu u golu, ali ostaje 2:2! Mitrović posle toga dobija žuti karton zbog prigovora jer je smatrao da je Srbija bila oštećena nakon gužve koja je usledila i da ej trebalo da dobijemo penal. Sudija je sve to odbio...

80' - Ostaje da vidimo hoće li izmene Tumbakovića koje je napravio neposredno pre izjednačenja išta pomoći. Srbija je sa dva napadača na terenu, ali bez igre otkako smo primili prvi gol.

77' - Odmah u sledećem napadu nakon izjednačenja je Turska imala novu šansu, ali je taj udarac domaćih išao u golmana Dmitrovića. Ozbiljno je poljuljana Srbija, nestvarno je kako su "orlovi" lako protraćili sigurnu prednost. I nastavljaju da napadaju...

76' - TURSKA JE IZJEDNAČILA NA 2:2! Neverovatno je kako se lopta nekoliko puta odbijala i kako je slabo reagovala naša odbrana, nikako nismo izbijali loptu iz šesnaesterca i na kraju stiže kazna Čalhanoglua, njegov drugi gol!

75' - Stefan Mitrović i Filip Đuričić izlaze, a ulaze Nemanja Gudelj i Dušan Vlahović. Sada igramo sa dvojicom klasičnih napadača, ali i sa dvojicom štopera, što očigledno znači promenu sistema.

74' - Opasno je! Korner Turske je mogao da bude daleko opasniji, Jokušlu je udario loptu glavom, ona je potom išla ka njegovim saigračima koji su ostali usamljeni, ali niko nije stigao da reaguje. Ostaje 2:1 za Srbiju.

72' - Kolarov centrira iz jednog udaljenog slobodnog udarca, daleko od naših igrača da neko zapravo zahvati loptu.

70' - Umalo 2:2! Under je bio u odličnoj šansi, šutirao sa desne strane sa oko 10-ak metara, ali brani Dmitrović. Opet malo nesigurna odbrana Srbije.

65' - STATIVA! Teška je to pozicija bila, Aleksandar Mitrović je na levoj strani primio loptu na grudi, šutira iz "mrtvog ugla", golman Gunok brani rukom, ali se lopta odbija potom od stativu njegovog gola. Bilo je ovo opasno!

63' - Dobra polukontra Srbije, ali na kraju samo korner! Saša Lukić je bio u dobroj šansi, ali je hteo da asistira umesto da pokuša da šutira na gol sa desetak metara. Posle udarca iz ugla, Sergej je opasan u igri glavom, ali golman Gunok izbija u novi korner.

61' - Under pokušava sa ivice šesnaesterca, Dmitrović je siguran. Kao da su se Turci malo oslobodili posle postignutog gola.

60' - Činilo se da bi Srbija mogla da stvori dobru šansu, ali je sa desne strane u šesnaestercu Mitrović bio udvojen i nije uspeo da učini više od pokušaja centaršuta koji je odmah bio blokiran.

56' - ČALHANOGLU SMANJUJE NA 2:1! Kao da su naši malo zaspali posle uvećane prednosti, pala je koncentracija odbrani i Turci to koriste da posle samo sedam minuta prepolove vođstvo Srbije. Šteta, odlično smo kontrolisali meč do ovog trenutka.

52' - Novi korner za Srbiju posle greške odbrane Tuske, ali golman domaćih boksuje loptu daleko od gola.

51' - Kod pogotka Srbije, svemu je prethodio sjajan prodor Đurićića koji moramo da spomenemo, sve je on uradio i doneo napad u šesnaesterac Turske, izbili su mu loptu Turci kada su ga udvojili, a nakon toga je Milinković-Savić stigao do nje... Odličan start drugog poluvremena.

49' - GOOOOOOL, MITROVIĆ ZA 2:0! Aleksandar Mitrović postiže još jedan gol za Srbiju, 36. na 59. meču za "orlove"!

48' - PENAL ZA SRBIJU, OBOREN JE SERGEJ! Fudbaler Lacija je prvi stigao do lopte, oboren je, a sudija pokazuje na "belu tačku".

47' - MILENKOVIĆ, zamalo! Odlično je utrčao štoper Srbije na izuzetan korner Kolarova... Bila je ovo sjajna šansa, otvorena prilika, ali nije uspeo da spusti loptu malo niže...

46' - Srbija je dobila korner samo 11 sekundi od nastavka meča, greška Jokušlua i golmanu Turske beži lopta van terena.

46' - Mihajlo Ristić je bio vrlo dobar, ali sada šansu dobija i Filip Mladenović umesto njega. On će ga zameniti na levom boku. Počelo je drugo poluvreme.

Neki od trenutnih rezultata u Ligi nacija, dok čekamo nastavak meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1

Srbija je igrala dobro u najvećem delu, osim samo dobrog starta Turske u uvodnim minutima. Zasluženo vodimo, imali smo bolje šanse, Ristić je u 30. minutu mogao da donese i veću prednost nakon pogotka Milinković-Savića. Upravo je Ristić bio asistent kod tog gola. ali raduje da apsolutno kontrolišemo meč u poslednjih pola sata. Od tada Turci nisu imali nijednu šansu da ugroze naš gol.

44' - Burak Jilmaz dobija žuti karton zbog faula nad Lukićem.

39' - Pokušava Under sa distance, ali lopta ide preko prečke, nije opasno.

35' - Aleksandar Mitrović je na travi nakon starta Demirala, dobio je kramponima po glavi nakon izbijene lopte defanzivca Turske. Išao je glavom gde drugi ne bi nogom... Nastaviće meč.

34' - Srbija je samo u prvih 10 minuta bila malo nesigurnija jer su domaći krenuli ofanzivno, ali od tada kontrolišemo stvari. Imali smo prilika i nakon gola Sergeja.

30' - Ristiiiić, umalo 2:0! Lazović je centrirao, Đuričić glavom prebacio loptu na drugu stativu, a Ristić kao da se nije nadao pa šutira iz prve preko prečke sa oko sedam-osam metara. Šteta!

29' - Jokušlu je grub od početka meča, sada dobija žuti karton posle starta nad Aleksandrom Mitrovićem.

27' - Kaldirim izlazi zbog povrede, prva promena Turske je Umut Meraš.

27' - Rasplamsala se malo igra, Nemanja Maksimović je bio osvojio jednu loptu ispred šesnaesterca Turske, moglo je to da bude opasnije, ali dobro izgledaju sada "orlovi". Kao da su se malo oslobodili.

25' - Turci su dobro počeli meč, poslednjih 10-15 minuta je Srbija bila bolja, a sada je Čengiz Under jednim ubacivanjem pokušao da zapreti. Ipak, tamo nikoga nije bilo da natrči na loptu i ostaje 1:0 za Srbiju.

23' - Taman kada smo hteli da napišemo da Srbija igra sve bolje, jedan dug napad "orlova" donosi prednost posle pogotka Sergeja Milinković-Savića! Centaršut Ristića sa leve strane je išao na drugu stativu, a tamo Sergej u skoku uspeva da glavom zahvati loptu i precizno pogodi uz levu stativu gola Turske!

Izvor: STR/AP, Tanjug/AP/STR

22' - GOOOOOL, SERGEJ ZA 1:0!

20' - Novi korner za Srbiju, ovaj put Kolarov ga izvodi bolje, ali rešavaju to turski defanzivci.

17' - Ništa od tog slobodnog udarca, Čalhanoglu pogađa živi zid.

Izvor: STR/AP, Tanjug/AP/STR

16' - Žuti karton za Stefana Mitrovića i biće to slobodan udarac za Tursku sa oko 18 metara. Bio je to lakat našeg defanzivca u vilicu Buraka Jilmaza...

11' - Prvi napad Srbije, Lazović je probio po desnoj strani, probao da centrira, ali defanzivac Turske izbacuje loptu u korner. Slabo izveden udarac iz ugla nakon toga...

8' - Težak faul nad Filipom Đuričićem! Čuo se jauk ofanzivca Srbije, ali Jokušlu dobija samo usmenu opomenu. U redu je Đuričić, nastaviće meč.

4' - Već su imali Turci jedan prodor po desnoj strani kada se nisu dobro na kraju organizovali iako je moglo da bude opasnije, a sada i Kaldirim šutira sa distance, ali nije to problem za golmana Dmitrovića.

3' - U prva dva minuta meča smo već videli dva kornera i oba za domaći tim. Turska je htela da preti u skok igri, ali su naši momci to dobro rešili.

1' - POČELA JE UTAKMICA!

20.27 - Ovo je tim Srbije za večeras

19.58 - Opcije selektora Tumbakovića sa klupe: Nikolić, Rajković, Maraš, Mladenović, Gaćinović, Aleksić, Gudelj, Ljajić, Despotović, Vlahović, Jović.

19.35 - Ovo je sastav Turske (4-2-3-1): Gunok - Čelik, Demiral, Tekderim, Kaldirim - Tufan, Jokušlu - Under, Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz.

19.22 - Ovo je vrlo snažan tim, ako se uporedi sa onim koji je igrao protiv Mađarske u nedelju, ali je jasno da u timu nema Dušana Tadića, koji je pre par dana dobio priliku da se vrati u Holandiju i priključi Ajaksu.

19.16 - Poznat je sastav Srbije za večerašnji meč! Ljubiša Tumbaković se odlučio za najjači sastav od igrača na raspolaganju, ponovo u formaciji 3-4-2-1! Dmitrović - S. Mitrović, Milenković, Kolarov - Lazović, Lukić, Nem. Maksimović, Ristić - Milinković-Savić, Đuričić - Mitrović.

N A J A V A

"Orlovi" su u Tursku stigli bez čak sedmorice igrača u odnosu na one koji su bili u konkurenciji za meč protiv Mađarske.

Razlozi su uglavom rezultat dogovora sa klubovima igrača da im se dopusti raniji povratak obavezama.

Protiv Turske, Srbija će morati da pokaže više nego što je to bio slučaj u Beogradu pre tri dana, kada je Mađarska slavila 1:0 i tako odnela bodove sa stadiona "Rajko Mitić".

Posle samo jednog osvojenog boda (0:0 u Beogradu baš protiv Turske) i jednog postignutog gola (poraz u Rusiji 1:3), Srbija ima mnogo prostora za napredak.

Ovaj meč važan je i zbog budućih žrebova na kojima će se "orlovi" naći, pre svega onaj u decembru za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Svaki bod je važan ne bismo li se na kraju našli u drugom šeširu i tako dobili lakši put ka Mundijalu u Kataru. Naravno, svima je i dalje u mislima finale plej-ofa za EURO koje nas čeka 12. novembra u Beogradu protiv Škotske.

Ipak, Tumbakovićeva ekipa bi i večeras trebalo da misli na taj meč, ne bi li ga eventualnom pobedom u Turskoj narednog meseca dočekala u što boljem raspoloženju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC